Omáčka:
- majonéza 120 g
- dijonská hořčice 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- kyselé okurky 3 malé ks
- jablečný ocet 1 lžička
- uzená paprika 2 lžičky
Placky:
- kukuřičné tortilly (mini) 8 ks
- mleté hovězí maso 500 g
- sůl
- pepř (mletý černý)
- olivový olej 80 ml
- čedar (strouhaný) 120 g
- římský salát 1 ks
- kyselé okurky (k podávání)
- červená cibule (nakládaná; k podávání)
Postup přípravy:
V misce smíchejte majonézu, hořčici, prolisovaný česnek, najemno nakrájené okurky, ocet a uzenou papriku. Odložte stranou.
Na každou placku položte kuličku mletého masa o velikosti golfového míčku, přikryjte pečicím papírem a válečkem maso rozválejte do tenké vrstvy. Osolte a opepřete.
Placky položte na pánev masem dolů a na troše nahřátého oleje je opečte dozlatova. Otočte a krátce dopečte i z druhé strany. Přendejte na talíř a maso ihned posypte strouhaným čedarem.
Na závěr placky posypte najemno nakrájeným římským salátem, okurkami a nakládanou cibulí. Pokapejte omáčkou a ihned podávejte.
Kdo nemá rád mleté, může si podle videoreceptu připravit tuto obědovou klasiku!
Kompletní recept najdete ZDE: Domácí tortilly s kuřecím masem a zeleninou