Suroviny
- rýžové nudle (tenké) 2 svazky
- olivový olej 2 lžíce
- kuřecí prsa 2 ks
- mrkev 1 ks
- okurka 1/2 ks
- naklíčené mungo 1 hrnek
- máta 1 hrnek
- koriandr 1/4 hrnku
- rybí omáčka 2 lžíce
- limetková šťáva
- chilli pasta 1 lžička
- hnědý cukr 2 lžíce
- voda 2/3 hrnku
- arašídy 1/2 hrnku
Postup přípravy
- Uvařte nudle podle návodu, sceďte a propláchněte studenou vodou.
- Rozehřejte olej ve velké pánvi na středně vysokém plameni. Po částech lehce osolte maso, prudce restujte, dokud nebude propečené a zlatavé z obou stran. Dejte stranou a zakryjte, aby zůstalo teplé.
- V malé pánvi smíchejte vodu, rybí omáčku, limetkovou šťávu, chilli pastu a hnědý cukr. Zahřejte, aby se rozpustil cukr, promíchejte a sundejte z plamene.
- Nudle naservírujte do misky, posypejte kuřecím masem, mrkví, okurkou, klíčky a mátou. Zalijte zálivkou a důkladně promíchejte.
- Podávejte ozdobené arašídy a koriandrem.