Mixér: domácí dorty, kapr a salát pro samoživitelky nebo nová menu

V našem dnešním mixérovém výběru se dozvíte, kam se posunula kuchyně v restauraci Babiččina zahrada, jaká jídla si pro vás připravili v podniku Benjamin, ale také dostanete tip na dárek pro druhé. Třeba i pro ty, které neznáte. :)

Ochutnejte to nejlepší z babiččiných cest

Vyhlášená restaurace Babiččina zahrada v Průhonicích je oblíbená díky poctivé domácí kuchyni, která vzdává čest české babičkovské tradici. Jenže naše imaginární „babička“ už dávno nesedí pouze za pecí, ale také cestuje po světě. Navštěvuje své kamarádky a seznamuje se s jejich kuchyní. A ty nejlepší úlovky ze svých cest připravuje také pro své hosty. Proto je menu v Babiččině zahradě nově rozděleno na dvě části a vedle hitů klasické české kuchyně nabízí také kolekci evropských gastronomických pokladů, jež si do svého cestovního deníku zaznamenala naše kulinární babička. A jaké úlovky do Průhonic přivezla? Třeba pečenou chobotnici v chuťově výrazné podobě s chorizem, uzenou paprikou a rajčátky, chobotnicové carpaccio s řapíkatým celerem či krevety pečené na chilli a česneku. Je toho ale ještě mnohem více...

Crème de la Crème na Národní rozšiřuje nabídku o domácí dorty

Crème de la Crème Honzy Hochsteigera mají všichni spojenou s výbornou zmrzlinou. To ale není zdaleka všechno, co tato cukrárna nabízí. Zmrzlinový salon na Národní po svém půlročním působení rozšiřuje nabídku o domácí dorty a zákusky z vlastní řemeslné pekárny. V kombinaci s výbornou kávou či horkou čokoládou se chvíle strávené v Crème de la Crème stanou neopakovatelnými. Těšit se můžete na Black Forest spojující smetanu, čokoládu a višně, sachr nebo třeba mrkvový dort.

Na Bonami můžete pomoci samoživitelkám a jejich dětem

#dikymamizavanoce – tak se jmenuje charitativní kampaň, kterou pro Klub svobodných matek v prosinci připravilo Bonami a jejímž cílem je vybrat dost peněz na to, aby i matky samoživitelky mohly svým dětem připravit štědrovečerní večeři, kterou si jinak nemohou dovolit. Celou kampaní provází hashtag #dikymamizavanoce a vzpomíná se v ní na to, jak nám maminky dokázaly vytvořit kouzelné Vánoce třeba i z drobností. Na tomto linku pak každý může nakoupit virtuální ingredience na štědrovečerní večeři a přispět tak k tomu, aby maminky samoživitelky měly letos na tu skutečnou.

Vánoční Benjamin

Restaurace Benjamin si v podání svých dvou šéfkuchařů Radka Jakubce a Tomáše Torhana připravila na celý prosinec vánoční menu. Časy řízených degustací se nemění. Tedy vždy středa, čtvrtek, pátek a sobota vždy od 17.30 za 1200 Kč pětichodové, osmichodové od 20.15 za 1800 Kč. Vinné párování 430 Kč u kratší degustace a 720 Kč u delší degustace. Dominantami vánočního menu při dlouhé degustaci bude kapr na černo, který provází šéfkuchaře Radka Jakubce od dětství. Právě on přinesl tento recept do Benjamina. Šéfkuchař Tomáš Torhan nezůstal pozadu a ze svých rodinných receptů přináší do prosincového menu šneky s černým kořenem a chipsy z černého kořene. Pokrm, který zdobil v první republice každý štědrovečerní stůl.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty