Mixér: dobročinné vaření, nové menu nebo návrat na scénu

Naši plejádu receptů dnes opět rozsekne krátký článek s novinkami z gastronomie. Máme tu tři zajímavosti, které jistě mile překvapí a potěší každého, kdo se o českou gastroscénu zajímá. Jdeme na to!

Dobročinné menu food blogerky Markéty Pavleje

Známá a respektovaná food blogerka Markéta Pavleje alias Kitchenette, tým oblíbené pražské restaurace Červený jelen v čele s šéfkuchařem Markem Fichtnerem, prvotřídní gastronomie a snaha pomoci dobré věci. Výsledkem spojení těchto jedinečných ingrediencí je tříchodové „dobromenu“ Markéty Pavleje obsahující vybrané pokrmy pečlivě spárované s víny: Heirloom rajčata & šlehaný sýr v popelu & Pinot Grigo; Květákový steak, rozpečený Germain Langres z oblasti Champagne & Champagne; Netradiční trhanec „Kaiserschmarrn“ & Bezový spritz.

Delikátní tříchodové menu Markéty Pavleje si v restauraci Červený jelen, která sídlí v paláci Špork v centru Prahy, můžete vychutnat až do 29. srpna. Veškerý zisk z prodeje menu půjde na konto neziskové organizace Kitchenette for Animals. V pozornosti a ochutnání zasluhujícím projektu „dobrovaření“ v restauraci Červený jelen Markéta Pavleje zúročila také své letité zkušenosti získané při blogování a fotografování. Díky nim mimo jiné pomáhá tvořit krásný a estetický obsah pro média a sociální sítě pod značkou Kitchenette SoMe.

Café Buddha o sedmi chodech

Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její dcera Mali, staví příčku chutí vysoko nad konkurenci. Evropsky na ně dohlíží Štěpán Návrat. Společným dílem pak jsou jídla, která jsou prostě skvělá!

Pokud si chce člověk na chvilku odskočit za hranice a na přibližně 2 hodiny opustit všednost, zvolí degustační menu. To se podává od dvou osob, přičemž cena za jednoho činí 880 Kč. Samotné menu obsahuje sedm chodů:

  • Sapparot Nam Prik Pao
  • Dim Sum Kanom Jeeb
  • Tom Yum Nam Prik Pao
  • 5 Spices Beef Tataki
  • Ebi Tempura Summer Roll
  • Coco Beef Ribs + Jasmine Rice
  • Pak Pum Pó, Sof Shell Crab

Degustační menu z Café Buddha je skloubení mládí a vyzrálosti, desetileté zkušenosti a inspirací z cest. Zážitek, který není jen o chutích, ale i tradicích.

Cukrářka Iveta Fabešová na nové cestě IF

Iveta Fabešová znovu otvírá svoji cukrárnu! Pod již známou značkou IF pokračuje v tvoření svých ikonických dezertů a ve Werichově vile otevírá stejnojmennou kavárnu, kde se s ní a s jejím cukrářským uměním mohou hosté setkávat osobně.

Zlaté vejce, citron a řada dalších dezertů Ivety Fabešové nemají v českém cukrářském řemesle obdoby. Oblíbili si je nároční zákazníci zvyklí cestovat za sladkými zážitky do věhlasných pařížských kaváren, rodiny, které rády spojují výjimečné životní momenty s nezapomenutelnou chutí, a všichni ostatní, kdo chtějí objevovat svět cukrářství a jeho skutečné mistrovství.

Vzhledem ke změnám v soukromém i business životě je pro Ivetu Fabešovou známá síť kaváren IF Café, kam si za unikátními dobrotami všichni zvykli chodit, minulostí. Tvůrkyně ikonických dortů a dezertů se vydala na sólovou cestu IF a to jediné a opravdové IF Café je právě ve zmiňované Werichově vile. Ve Werichově vile se budou setkávat hosté s ní i s ikonickým menu, v němž najdou oblíbené evergreeny i novinky, například dort Rubikova kostka složený z několika různorodých chutí od kyselejších ovocných až po čokoládovou.

K oslavám nové IF kapitoly připravuje Iveta Fabešová unikátní fine dining večeři, kde se společně s ní dotknete hvězd. Ať už těch gastronomických, tak těch divadelních. Večerem vás totiž nebude provázet jen umění Ivety, ale i několika dalších hostů.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty