Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Nová místa k návštěvě: pivotéka, bagely nebo české speciality

Nová místa k návštěvě: pivotéka, bagely nebo české speciality
Nová místa k návštěvě: pivotéka, bagely nebo české speciality Autor: TZ
I dnes pro vás máme výběr hned několika nových podniků, které rozhodně stojí za návštěvu. Zajímavé budou pro milovníky piva, bagelů nebo street food.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Nová restaurace v Kaprovce nabízí české speciality i snídaně na vidličku

V březnu byla na adrese Kaprova 8 v domě „U Tří kaprů“ vedle stanice metra Staroměstská otevřena nová restaurace Café Restaurant Kaprova 8. Restaurace je otevřena od ranních hodin a nabízí tradiční českou kuchyni vycházející z receptů maminek a babiček, ovlivněnou rakousko-uherskou historií. Obě kuchyně k sobě mají velice blízko: kuchařky, které absolvovaly praxi ve Vídni, byly v minulosti v Praze mimořádně žádané a obohatily českou klasickou kuchyni o zajímavé detaily – a také naopak. Hosté si tak mohou vychutnat kouzlo minulých dob v příjemném moderním prostředí nedaleko Staroměstského náměstí. Cílem Café Restaurantu Kaprova 8 je návrat k tradici prvorepublikové gastronomie ve spojení s kvalitní nabídkou vín a nápojů.

Nová místa k návštěvě: pivotéka, bagely nebo české speciality 5 Foto: Světoznámý Tafelspitz je servírován ve třech chodech s mnoha přílohami, foto archiv Kaprova 8

Tradiční české menu v moderním pojetí pečlivě sestavil šéfkuchař restaurace Pavel Buchwaldek s jeho týmem. Mezi hlavní speciality této restaurace patří tradiční TAFELSPITZ. Jedině zde si mohou hosté vychutnat servírování tabulové špičky tak, aby odpovídala původní rakouské receptuře a stylu.

Kaprova 8, Praha 1

V Praze otevřelo Manifesto

Kulturně-gastronomický pop-up Manifesto, umístěný na dosud nevyužitém pozemku poblíž Masarykova nádraží, se poprvé otevřel v pátek 8. června v 18 hodin. Designový market tvořený 27 kontejnery chce oživit zapomenutý kout v samém centru Prahy a propojit frekventovaná, ale odtržená území. Pop-up je vzdáleně inspirovaný koncepty ze světových metropolí, kupříkladu londýnským Boxparkem. Propojuje kulturní program, který bude zahrnovat projekce, DJs, hudební vystoupení, workshopy či lekce s gastronomickým zážitkem. Manifesto nabízí street food vysoké kvality v limitované, sezonně obměňující se nabídce od lokálních dodavatelů. 

Moderní (nejen) gastro zóna Na Florenci
Moderní (nejen) gastro zóna Na Florenci
TZ

Za nápadem stojí šéf neziskové organizace reSITE Martin Barry, jenž na projektu spolupracuje s Aerofilms. Společnost Penta Real Estate zapůjčila pozemek, který čeká na své trvalé využití dle projektu Zaha Hadid Architects. Manifesto je prvním místem v České republice s výhradně cashless provozem, jehož fungování zajistí Mastercard.

Na Florenci, Praha

Bistro LEON

Nový podnik se objevil i v pražském Karlíně. Jmenuje se bistro Leon a zaměřuje se především na plněné bagely – oblíbené pečivo spojované s americkou gastronomií. Vybrat si můžete hned z několika druhů, které uspokojí vegetariány, masožravce i milovníky sladkých variant. Vše doplňují polévky, několik salátů, ale také koláče a další sladké pečivo. Za zmínku stojí i výběr snídaní, které díky brzké otevírací době ocení ti, kteří ráno nestíhají snídat.

Sokolovská 21, Praha

Nová místa k návštěvě: pivotéka, bagely nebo české speciality 3 Foto:

Cukrářský butik Skála prodává kremrole

Gastronomická skupina TOGETHER, za níž stojí tým Davida Petříka a Viktora Kaplana, otevřela společně s cukrářem Lukášem Skálou nový podnik. Jedná se o mladšího sourozence první pražské továrny na zákusky Cukrář Skála, tentokrát zaměřeného na kremrole, které jsou vlajkovým zákuskem prodejny. Mimo klasických kremrolí s bílkovým krémem se budou prodávat netradiční s čokoládou, jahodami nebo například s ořechy. Cena se pohybuje 
od 65 Kč do 85 Kč a opět jsou zákusky určeny především s sebou.

Dlouhá 39, Praha

V Praze vyroste nový „beershop“

Pivotéku s více než 400 druhy lahvového piva z Česka i zahraničí, čepovaný cider nebo třeba sudové pivo stáčené do growlerů. Tohle všechno si budou moct užít Pražané od června v nově otevřeném Beershopu na Palmovce v Sokolovské ulici. Pivní království nabídne v České republice prozatím neotřelý způsob ochutnávání a prodeje piva. Rozsáhlou prodejnu ze třetiny zaplní speciální chlazený box s řemeslnými pivy z malých českých pivovarů, vyhledávanými exotickými značkami piv nebo degustačními a dárkovými sadami. To vše doplní široká škála radlerů a ciderů včetně největšího portfolia nealkoholických piv v České republice. Exkluzivně zahrne Beershop do sortimentu taky stáčené sudové pivo, které se bude čepovat do dvoulitrových skleněných lahví, takzvaných growlerů.

Sokolovská 188, Praha

Nová místa k návštěvě: pivotéka, bagely nebo české speciality 4
Nová místa k návštěvě: pivotéka, bagely nebo české speciality 4
TZ

Připravila Tereza Pánková 

Související témata: tipy , gastronomie , restaurace , novinky , kam za jídlem , nové podniky , nová místa , bistra
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama