Suroviny
- jazyky 4 kusy
- česnek 1 dávka
- cibule 1 kus
- zázvor 3 kusy
- sójová omáčka 1 dávka
- bobkový list 1 dávka
- škrobová moučka 1.5 dávka
- olej 1 dávka
- pórek 0.5 dávka
- kapie 1 kus
- veka 1 dávka
Postup přípravy
Velkou cibuli nakrájíme na tenká kolečka
Vložíme do širokého kastrolu, přidáme 3 kusy celého zázvoru, 5 lžic pravé sójové omáčky, zalijeme vodou, přivedeme k varu a potom do toho vložíme 4 vepřové jazyky
Láskyplně vaříme 1,5 hodiny na malém plamínku a necháme probublávat
Když jsou jazyky měkké, vložíme je do studené vody a sloupneme
Pak je nakrájíme na tenké plátky a vložíme do mísy
Zvlášť si rozkvedláme lžičku škrobové moučky ve studené vodě a přidáme do omáčky
K tomu přidáme trošku oleje a necháme přejít varem
Pak omáčku přecedíme (propasírujeme) na jazyky
Mísu obložíme nakrájeným pórkem a červenou kapií
V chladu necháme vystydnout
Vhodnou přílohou jsou plátky opečené veky