Mixér: vánoční tipy na parádní akce v Praze

Skoro se tomu nechce věřit, ale Vánoce jsou opravdu za dveřmi. Pokud tedy ještě nemáte tu správnou adventní náladu, případně jste ještě nezačali s hledáním dárků, čtěte dál. Máme pro vás tipy na akce, které možná pomohou vyřešit obojí. :)

Vánoční svátky s KRO Kitchen

Vánoce jsou téměř tady a v KRO Kitchen jsou na ně nachystaní. Nabídku od prosince obohatili vaječným likérem a cukrovím, v KRO Coffee pak připravili vánočně laděnou irskou kávu, jejíž receptura se mění s každou adventní nedělí – 11. prosince bude s kokosovou příchutí a kokosovým sukem a 18. prosince vanilková s pistáciovým rohlíčkem.

Dárky z KRO

KRO Kitchen neustále rozšiřuje svou řadu produktů na doma. Od kimchi a taveňáku přes řadu ochucených olejů a omáček jako piri-piri nebo kimchi kečup až po vlastní grilovací koření, zázvorový či rakytníkový shot nebo oříškovou směs party mix, která během svátků jistě najde uplatnění. Tím však výčet zdaleka nekončí.

Dobroty ve skle je možné zakoupit na Vinohradech i v Karlíně. Největší výběr je pak v KRO Coffee, kde během prosince vybrané produkty navíc rádi zabalí do dárkové krabice. Od 16. do 23. prosince v KRO Coffee navíc proběhne vánoční market, na kterém bude možné pořídit nejen dárky z KRO, ale také od spřátelených designérů a vinařů. Nerozhodné může spasit dárkový poukaz v hodnotě 500, 1 000 a 2 000 korun, který je možné uplatnit ve všech KRO.

Vánoční kapr

Těsně před Štědrým dnem, ve středu 21. prosince, chystá KRO ještě jeden pop-up ve spolupráci s Janem Čulíkem z Thiru. V karlínském KRO Bistro & Baru tak na hosty čeká speciální kapří street food menu a zároveň si zde budou moct pořídit kapří bio filety na sváteční tabuli.

Originální pop up Treat Bar od Baileys

Předvánoční čas je pro mnoho z nás nabitý pečením cukroví, sháněním dárků, dekorováním domovů a neustávajícím shonem. Pojďte se na chvilku zastavit a vychutnat si pohodovou adventní atmosféru v jedinečném Baileys pop up baru, který vás do 23. prosince rozmazlí lahodnými teplými drinky a delikátními dezerty na adventních trzích na náměstí Jiřího z Poděbrad. Otevřeno bude každý den od 10:00 do 20:00.

Vybrat si můžete z kávy a horké čokolády a celý nápoj můžete dozdobit oříšky, marshmallows, špetkou třpytivého prachu nebo cukrovým zdobením. Na míru připravený teplý nápoj skvěle doplní i lahodné dezerty s příměsí likérů Baileys nebo třeba zmrzliny.

Mezinárodní vánoční svátky v Manifestu

Žádná akce se neobejde bez kvalitního jídla. Restaurace v Manifestu nabízejí nepřehlédnutelné mezinárodní pochoutky – od jemných po pikantní –, a to vše na jednom místě. Na své si přijdou všichni, milovníci masa i vegani se mohou sejít u pokrmů ze sezonních surovin, a dopřát si tak dokonalé mezinárodní sváteční jídlo. Restaurace YAYA's Meat & Seafood nabízí ikonickou vrstvenou musaku. Hoxton Burgers představují vánoční hovězí burger v brioškové housce se sýrem raclette, uzenou slaninou, brusinkovým džemem a rukolou.

Taiko Ramen Bar nabízí nadýchané japonské takoyaki plněné chobotnicí a Naan & Curry pokračuje v nabídce nepřekonatelného jehněčího vindaloo, butter chicken nebo kathi rolls. NAPOKĒ zůstává svěží a přidává polévku tom kha s kuřetem, krevetami nebo shiitake houbami. Pro ty, kteří zůstanou doma, má Dirty Dog Southern Smokehouse exkluzivní menu pouze na objednávku, které nabízí domácí rajčatovou polévku se sýrovými krutony a křupavý smažený country steak se šťouchanými bramborami.

SOOT bar je tu, aby hosty zahřál. Milovníci Vánoc si mohou vybrat ze dvou druhů oblíbeného svařeného vína, a to s příchutí čokoládových sušenek nebo kořeněný. Hosté si mohou dát svůj oblíbený koktejl s novými obměnami, například sladkokyselý koktejl na bázi tequily Sage Paloma a mezcalový Smoky Paloma nebo ginový Gaia Ma se zázvorovou limonádou, marakujovým oleo-sacharem a pěnou z aquafaby. Novým pojetím italské zimní klasiky je shooter Bombardino z rumu, likéru bombardino a sušenkového krému.

Z nealkoholických nápojů je v nabídce horký šípkový čaj z místních zdrojů, který je bohatý na vitamín C. Další horkou nabídkou je mocktail Mulberry Silk s nealkoholickým ginem, jablečným shrubem, kořeněnou vodou a mandlovým sirupem. Studenými nealkoholickými nápoji jsou hrušková limonáda z hruškového šerbetu a perlivé vody nebo kořeněná kombucha v kombinaci s kardamomem a kordialem z granátového jablka.

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty