Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Tereza Pánková

Hit týdne

Další hity

Kokosové kuličky Rafaelo

Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Bramborový salát
Bramborový salát
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Mixér: kurzy vaření, nová zmrzlinová příchuť nebo dovoz do parku

Mixér: kurzy vaření, nová zmrzlinová příchuť nebo dovoz do parku

Mixér: kurzy vaření, nová zmrzlinová příchuť nebo dovoz do parku Zdroj: TZ

  • Zavřít
Mixér: kurzy vaření, nová zmrzlinová příchuť nebo dovoz do parku

Mixér: kurzy vaření, nová zmrzlinová příchuť nebo dovoz do parku Zdroj: TZ

Máme tu speciální výběr novinek, který je ve stylu "od všeho trochu"! ;) Rádi bychom vás totiž informovali nejen o nových restauracích, produktech a plánovaných akcích, ale také o menších, nicméně stejně důležitých novinkách! A na to je náš umixovaný výběr naprosto ideální. :)

Seznam.cz banner

Benjamin opět o příčku výše

Zážitková restaurace Benjamin v pražských Vršovicích stoupá v gastronomické sféře opět o kus výše. Má k tomu hned dvě příčky. První z nich jsou nové kurzy vaření vedené šéfkuchařem Pavlem Pavlíkem, které budou probíhat od srpna do února jednou měsíčně v různých termínech. Kurzy budou probíhat vždy od 17.45 do 20.45 v Cocina Rivero, Soukenická 23, Praha 1. Jistě půjde o nezapomenutelný žážitek! Druhou z příček jsou nově zavedené obědy. Od 19. července bude moci každý zažít Benjamina i přes poledne. Zatím ve čtvrtečním a pátečním čase od 12.30. Opět se bude jednat o řízenou degustaci, avšak v menším chodovém měřítku. Rychlé 3 chody dle výběru, omezení maximálně na 10 osob.

Červená paprika s jahodou

Léto vrcholí! Srpen je dle astronomie měsícem silných lvů a podle gastronomie měsícem poznání a experimentů. Pietro Amato, opravdový Ital v Čechách, který český jazyk ovládá jen zlehka, zato italská gastronomická krev v něm bujaře bije, připravil na měsíc srpen neuvěřitelně červené gelato. Smíchal plnou chuť červené papriky s lehkou sladkou tóninou červené jahody. Neuvěřitelně stimulující chuť, která osvěžuje a baví. Hodí se i jako dezertní, ale v obyčejném kelímku či kornoutku nezklame. Nelze přesně popsat, jak chutná. Je to neskutečná kombinace, která stojí za zkoušku. Proto v srpnu určitě zajděte do Gelaterie Amato.

Dáme jídlo dováží na Pickup pointy nejen v Praze a Brně

Letošní parádní léto přímo vybízí trávit čas venku na dece v parku nebo u vody. A k dokonalému relaxu strávenému s partnerem či přáteli patří i chutné jídlo a pití, které lze pořídit rychle a bez starostí. Dáme jídlo totiž v minulých dnech rozšířilo své pickup pointy o desítky dalších lokalit v Praze a Brně. Nově lze tuto službu využít také ve třech dalších krajských městech – Olomouci, Hradci Králové a Liberci. Zde dokonce i na Ještědu.

Takže pokud máte chuť na pizzu, burger, asijskou specialitu, salát, desert či víno nebo pivo, tak není nic jednoduššího, než využít aplikaci Dáme jídlo a vybrat si z bohaté nabídky restaurací. A za pár desítek minut máte kurýra nedaleko od své deky. Pickup pointy jsou místa v piknikových lokalitách, kde lze vyzvednout objednávku ze širokého spektra restaurací, fast-foodů či bister z nabídky Dáme jídlo. Místo zadávání adresy stačí v mapě vybrat nejbližší Pickup point. Najít, na co máte z nabídky chuť, a zvolit formu platby. Jakmile se bude kurýr blížit, zavolá vám a jídlo si od něj na daném Pickup pointu pohodlně vyzvednete!

Gastronomickým párem roku se stává…

... alkohol a paštika. Ano je to tak. Víno, prosecco, pálenka vše je doprovázeno při konzumaci pochutinami. Tento rok získala paštika celosvětově nebývalé pozornosti. Řemeslná výroba dělá z masového výrobku delikatesu. Není tomu jinak ani u nás. V České republice už pár let bojuje firma Čongrády s předsudky, které stanuly díky minulému režimu. Opak je ale pravdou. Konzervované masové výrobky nemusí znamenat jen kempování a svačinu ve školce. Kvalitní příprava totiž způsobuje neopakovatelný gastronomický zážitek.

Čongrády připravila ke svým produktům alkoholové párování:

Bílé víno – králičí paštika s tymiánem a ryzlinkem, játrová paštika

Červené víno – paštika s husími játry, jelení paštika se sušenými švestkami, jemně zauzená kachní paštika, trhaná kachna

Růžové a lehké svěží víno – bůčková s chilli, škvarková paštika, bůčková paštika

Aperol spritz – králičí, jemná kuřecí paštika, škvarková pomazánka

Prosecco – trhaná kachna, škvarková pomazánka

Pálenka – jemně zauzená kachní paštika, játrová paštika

Krásné spojení, které chutná a dohlíží na poklidný průběh večera. Rána jsou navíc v této společnosti krásná a svěží. Čongrády svou výrobou a cenou patří k luxusním celosvětovým výrobkům, je skvělé, že je máme u nás na dohled a na dosah.

Připravila Tereza Pánková

Tereza Pánková

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Sdílejte článek
Štítky novinky víno restaurace kachna pomazánka Česko Praha tipy paštika paprika jahoda DámeJídlo mixér z gastra z gastronomie

Návrhy pro vás

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem Sladké

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Sladké

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem Sladké

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Vegetariánské
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec


Přečtěte si také

Sladké
Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Přílohy
Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Soutěžící
Kateřina Kociánová jednou omylem zapálila špagety

Kateřina Kociánová jednou omylem zapálila špagety

Novinky
Mixér: adventní akce plné jídla, vánoční hostina nebo zimní drink na zahřátí

Mixér: adventní akce plné jídla, vánoční hostina nebo zimní drink na zahřátí

Maso
Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Prostřeno!
Prostřeno: Italská svatební polévka s masovými koulemi

Prostřeno: Italská svatební polévka s masovými koulemi

Prostřeno!
Prostřeno: Marry me chicken s domácími těstovinami

Prostřeno: Marry me chicken s domácími těstovinami

Prostřeno!
Prostřeno: Dýňové muffiny podle Kateřiny

Prostřeno: Dýňové muffiny podle Kateřiny

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem

Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem Sladké

Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Sladké

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Maso
Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Recepty
Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Polévky
Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Přílohy
Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem Zelenina

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Blažek: Babiš je jeden z nejúspěšnějších politiků. Kalousek si rýpl do slibu nového premiéra Legrační, naprosto to nechápu, diví se Klaus, proč Turek není na seznamu ministrů Rychlík na Plzeňsku najel do stáda ovcí. U Toužimi pak začala hořet lokomotiva

prima-zeny

Jitka a Kateřina Bártů o vtipných momentech z natáčení: Skutečnými skalpely se herci pořezali Libor Bouček se nedokáže smířit se smrtí Hezuckého: Patriku, to se nemělo stát Bojoval a věřil v život. Nikola Hezucká odhalila diagnózu milovaného Patrika

prima-zoom

VIDEO: Nejmodernější válečná lod USA Rusko nemůže posílat do vesmíru kosmonauty. Poslední start zničil unikátní zařízení, videa ukazují škody Čas na Marsu ubíhá jinak než na Zemi. Jeho spočítání je noční můra, která ohrožuje lidskou kolonizaci

prima-fresh

Ořechové slzičky – křehké cukroví s čokoládou a nadýchaným krémem Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Mixér: adventní akce plné jídla, vánoční hostina nebo zimní drink na zahřátí

prima-cool

Šílené anime sejmulo DiCapria Boj o nejlepší filmy a seriály roku začíná: Seznam špičkových novinek, které musíte dohnat Co si Netflix koupil s Harrym Potterem, Pánem prstenů a Hrou o trůny? Seznam je obrovský

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Dům z filmu Sám doma: Jak dnes vypadá ikonické schodiště? 33 nejkrásnějších vánočních přání: Tradiční, veselá i ve verších Oživte tradici českého vaječňáku! Jak snadno připravit vaječný koňak?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.