Komerční sdělení

Michelinské umění a barman světové třídy v The Monkey Bar Prague

Máte zájem potkat šéfkuchaře se dvěma michelinskými hvězdami a k zážitkovému jídlu si dát koktejl vytvořený barmanem světové třídy? Jestli je Vaše odpověď „ano“, naplánujte si příští týden ve středu 22. 2. 2023 návštěvu první městské džungle The Monkey Bar a buďte svědkem kulinářské show v Praze. Pro odborníky je připraven i workshop na 21. 2., v případě zájmu kontaktujte přímo The Monkey Bar Prague.

Jestli milujete skvělé a moderně připravené jídlo, přijďte do baru The Monkey, kde budete mít možnost ochutnat unikátní menu od Thanose Feskose, řeckého šéfkuchaře oceněného dvěma michelinskými hvězdami, z restaurace Delta v Aténách. K tomu navíc budete svědky mixážního umění Nicka Sourmpatise, řeckého vítěze World Class 2019, který pochází z jednoho z nejslavnějších barů na světě, The Clumsies.

Přijďte ochutnat zážitkové menu

Thanos a Nenad Jovanovic, šéfkuchař The Monkey Bar, připravili desetichodové menu, aby hosté mohli ochutnat to nejlepší z restaurace Delta a Monkey baru. V nabídce budou pokrmy jako makrela s bezovým květem, lanýže, citronová šiška s ústřicí, mušle svatého Jakuba s mlékem z lískových oříšků a kaviárem ale i něco středoevropského, kachna se silnou redukcí kachní šťávy. Thanos se pyšní udržitelným vařením, maximálním využitím všech surovin a je jedním z nejvýznamnějších průkopníků moderní gastronomie. Jeho cesta je víc než zajímavá, opustil finanční odvětví, aby se mohl věnovat své vášni pro vaření, a prošel kuchyněmi několika oceňovaných restaurací v Evropě, Americe a Asii. Jeho cesta vrcholila v restauraci Geranium, která získala tři michelinské hvězdy a první místo na seznamu 50 nejlepších restaurací světa. V loňském roce jako šéfkuchař získal se svým týmem dvě michelinské hvězdy za restauraci Delta, kam se vrátil ze svých cest.

Buďte svědky koktejlového umění barmana světové třídy

Nick a Benedikt Houda, manažer The Monkey Baru, pečlivě napárovali čtyři koktejly tak, aby dokonale dovršili kulinářský zážitek. Nick vstoupil do světa barů, kde se zamiloval do lihovin a koktejlů z agáve. Proto sbíral zkušenosti v mexických barech v Aténách a dvakrát navštívil Mexiko, kde spolupracoval s mnoha značkami a výrobci tequily a mezcalu. Jeho kariéra ho dovedla do podniku The Clumsies, kde pracuje jako manažer a hlavní barman. Na svojí profesionální cestě získal vítězství v Havana Grand Prix Wild Card v roce 2018 a obrovskou radost mu udělalo první místo v národním kole World Class v roce 2019 v Řecku.

Zaujali Vás výše uvedené gastronomické variace a chcete se osobně potkat s řeckými mistry ve svém oboru? Rezervujte si místa, dokud jsou ještě volná. Více informací o The Monkey Bar Prague najdete zde.

Autor článku

Komerční sdělení

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty