Suroviny
- mouka 400 g
- cukr 150 g
- vejce 3 kusy
- jedlá soda 1 kus
- med 5 lžic
- hera 1
- máslo 1 kus
- kondenzované mléko 1 kus
- mascarpone 1 balení
- cukr 1 kus
Postup přípravy
1
Do hrnce s vařící vodou vložíme plechovku kondenzovaného slazeného mléka a dvě hodiny povaříme - vznikne karamel
2
Ve vodní lázni rozpustíme heru a med
Mezitím vyšleháme vejce s cukrem
Smícháme dohromady
3
Přidáme sypké přísady - mouku a sodu, a směs pořádně vymícháme
4
Těsto rozdělíme na dvě části, první část rozetřeme na vymazaný a pečícím papírem vyložený plech
Pečeme zhruba 12 minut při 170 stupních
Kontrolujeme vpichem špejle, zda je medovník propečený
4
Totéž zopakujeme s druhou částí těsta
Obě necháme vychladnout
A rozřízneme podélně na dvě poloviny
5
Zkaramelizované kondenzované mléko vymícháme se změklým máslem do hladkého krému
6
Střídáme vrstvu těsta a krému
Končíme krémem
7
Z těsta vykrajujeme kolečka
Podáváme s krémem mascarpone oslazeným vanilkovým cukrem