Těsto
- kakao 2 lžíce
Krém
- ořech 70 g
Posypka
- těsto 150 g
Sirup
- cukr 2 lžíce
Postup přípravy
Nad párou vyšleháme veškeré ingredience na těsto, po odstavení zašleháme mouku se sodou a necháme chvíli přikryté odpočívat
Těsto rozdělíme na šest dílů a na pomoučněném vále vyválíme placky, pečeme na 180 stupňů Celsia tak dvě až čtyři minuty
Pak z nich vykrojíme stejně velká kola, která se potírají sirupem (150 ml vody + 50 ml rumu + 2 lžíce cukru) a pak se slepí krémem z vyšlehaného másla s kondenzovaným mlékem a ořechy
Celý medovník se nakonec potře zvenčí krémem a posype sypkou směsí z těsta a ořechů
Chladí se minimálně 3 hodiny před podáváním (lepší je chladit dort 24 hodin)