Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Bramborový salát

Bramborový salát
Bramborový salát
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Hrdina kuchyně: Králík – zde najdete recepty z 8. dílu

Hrdina kuchyně: Králík

Hrdina kuchyně: Králík Zdroj: FTV Prima / Hrdina kuchyně

  • Zavřít
Hrdina kuchyně: Králík

Hrdina kuchyně: Králík Zdroj: FTV Prima / Hrdina kuchyně

Králičí maso má v našich končinách velkou tradici, vždyť králíkárny nechyběly ještě nedávno snad na žádné vesnické zahradě. Dietní maso je velmi chutné a zdravé a dá se připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte nové recepty, které připravil Martin Škoda s Maruškou Doležalovou v pořadu Hrdina kuchyně.

Seznam.cz banner

"Králík, ten divoký, doputoval do Evropy z Asie někdy v období mladších třetihor. Domestikován byl zhruba na počátku našeho letopočtu. Římané chovali králíky v ohradách, tzv. leporáriích, a až do středověku se prakticky nic nezměnilo. Tehdy se chovu králíků ujali mniši ve francouzských klášterech, odkud se ušáci postupně posouvali na sever Evropy a také trochu na východ. Do českých zemí se rozšířil chov králíků někdy v 15. století z Německa. V němčině také najdeme původ českého výrazu „králík“. Německé das Kaninchen, je zkomoleninou latinského výrazu cuniculus. Fonetická podobnost slov Kaninchen a Königchen, tedy malý král, pak může za české slovo králík, králíček."

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Vyzkoušejte zajímavé recepty s králičím masem, které připravil Martin Škoda a Maruška Doležalová v pořadu Hrdina kuchyně:

Dušená králičí stehna s rajčaty, lilkem a pečeným bramborem

V našich končinách králíka obvykle připravujeme na smetaně nebo pečeného na česneku s knedlíkem a špenátem. Zkuste to tentokrát ve stylu středomořské kuchyně, s lilkem, rajčaty a voňavými bylinkami.

5 PORCÍ / PŘÍPRAVA: NAD 2 HODINY

• 5 králičích stehen

• 10 šalotek

• 4 stroužky česneku

• 1 snítka tymiánu

• 1 snítka rozmarýnu

• 2 plechovky loupaných rajčat po 400 g

• 1 větší lilek

• 1 velká hrst listové petržele + na ozdobu

• 150 až 200 ml smetany ke šlehání

• 4 lžíce rostlinného oleje

• 1 lžíce másla

• sůl a čerstvě namletý bílý pepř

• 1 lžička cukru

• 800 g brambor

• 1 lžíce másla

• 200 g cherry rajčat

1. Stehna osolte, opepřete, mírně pocukrujte, posypte bylinkami a nechte marinovat přes noc. Pokud nemáte čas, rovnou vyhřejte troubu na 180 °C a na vařiči v litinovém hrnci rozpalte 3 lžíce oleje. Přidejte okořeněné maso (jen čerstvé bylinky přihoďte až později, ať se nespálí) a rychle ho osmahněte ze všech stran. Poté maso dejte stranou, teplotu snižte a přihoďte na kolečka nakrájenou šalotku. Restujte, dokud šalotka nebude růžová, po 5 minutách přidejte na plátky pokrájený česnek a pokračujte v restování ještě 3 minuty.

2. Přidejte loupaná rajčata a bylinky, zpátky dejte také králíka, hrnec zaklopte a dejte do trouby.

3. Králíka duste, dokud nebude maso odpadat od kosti. Zabere to asi 2 hodiny. Těsně před koncem dušení nakrájejte lilek na větší kousky a opečte ho v pánvi s trochou oleje do zlatavé barvy. Jakmile bude zbarvený, mírně ho osolte a přidejte do hrnce (část můžete nechat stranou na dozdobení jídla). Jakmile je králík dodělaný, přilijte smetanu a přisypte nakrájenou listovou petržel. Omáčku jen krátce povařte a podle potřeby dochuťte.

4. Brambory omyjte a vařte ve slupce. Nedovařte je ale zcela doměkka. Sceďte je, naskládejte na plech, každou dlaní lehce rozmáčkněte a v rozpálené troubě dopečte dokřupava. Cherry rajčata orestujte na lžíci másla, aby chytla barvu, osolte a opepřete. Omáčku a králíka rozdělte do talířů, přidejte brambory, opečená cherry rajčata a nasekanou listovou petržel.

Králík na hořčici se žampiony

Omáčka z bílého vína, smetany a hořčice je klasickým společníkem k jemnému králičímu masu. Inspirace z francouzské kuchyně bude slušet i česko-moravským talířům.

5 PORCÍ / PŘÍPRAVA: NAD 2 HODINY

Na králíka:

• 1 králík nebo 5 stehen

• 1 snítka tymiánu

• 3 lžíce rostlinného oleje

• 2 lžíce másla

• 3 cibule

• 150 ml bílého suchého vína

• 300 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru

• 200 ml smetany ke šlehání (30%)

• 2 lžíce hladké mouky

• 1 citron

• 2–3 lžíce dijonské hořčice

• 1 lžíce kaparů

• sůl a čerstvě namletý bílý pepř

• špetka cukru

• citronová šťáva

Na žampiony:

• 250 g žampionů

• 2 lžíce másla

• 1 lžíce rostlinného oleje

• sůl a čerstvě namletý pepř

• šťáva z 1/2 citronu

• 1 snítka tymiánu

Na servírování:

• bageta

• listová petržel

1. Králíka naporcujte, osolte, opepřete, mírně pocukrujte, posypte tymiánem a marinujte ideálně přes noc v lednici. Pokud nemáte čas, tak rovnou v ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej, králíka ze všech stran opečte a vyndejte z hrnce.

2. Troubu vyhřejte na 170 °C. Do hrnce dejte máslo a začněte na něm restovat nasekanou cibulku, dokud nezesklovatí, jakmile bude mírně zbarvená, přisypte mouku a vše krátce zarestujte. Králíka vraťte do hrnce, přilijte víno a počkejte, až se odpaří alkohol. Poté přilijte také trochu vývaru. Hrnec zaklopte a dejte do trouby, králíka duste 90 minut až 2 hodiny. V průběhu dušení podle potřeby přilijte vývar.

3. Maso dejte stranou, do základu dejte hořčici a vše rozmixujte. Omáčku zjemněte smetanou, přidejte nasekané kapary a citronovou šťávu podle chuti.

4. Větší žampiony přepulte, menší nechte vcelku. V pánvi rozehřejte máslo a olej. Žampiony restujte, dokud nezačnou chytat barvu a měknout. Poté je osolte, opepřete, přidejte snítku tymiánu a ještě chvíli restujte. Nakonec chuť zvýrazněte pár kapkami citronové šťávy.

5. Porce králíka nandejte na talíře, přelijte omáčkou, přidejte pár žampionů a nasekanou petrželku. Podávejte s křupavou bagetou.

Těstoviny s králičím ragú

Králičímu masu dlouhé dušení prospěje, maso krásně zkřehne a nasaje všechny chutě dalších ingrediencí. Uzená slanina, bílé víno, česnek a bylinky se šťávou z masa vytvoří dokonalou omáčku!

5 PORCÍ / PŘÍPRAVA: NAD 2 HODINY

Na králíka:

• 1 naporcovaný králík

• 1 velká mrkev

• 1 menší petržel

• 150 g pancety nebo kvalitní uzené slaniny

• 1 větší cibule

• 4 stroužky česneku

• 1 snítka rozmarýnu

• 1 snítka tymiánu

• 150 ml bílého suchého vína

• 1 bobkový list

• 700 ml drůbežího vývaru

• sůl a čerstvě namletý pepř

• špetka cukru

• 3 lžíce sádla

• 1 lžíce rostlinného oleje

Na servírování:

• 400 g těstovin

• hladkolistá petržel

• citronová šťáva

• 60 g parmazánu (nebo Grana Padano)

• 4 lžíce mascarpone

• 2 lžíce másla

• sůl a čerstvě namletý pepř

1. Králíka osolte, opepřete a mírně pocukrujte, přidejte nasekané bylinky a marinujte ideálně přes noc. Pokud není čas, tak rovnou v ohnivzdorném hrnci rozehřejte sádlo a olej. Bylinky dejte stranou a poté králíka ze všech stran opečte a dejte stranou.

2. Snižte teplotu a do pánve dejte na kousky nakrájenou mrkev a petržel. Jakmile začne chytat barvu a měknout, přidejte také najemno nakrájenou pancettu a cibuli, když zesklovatí, přidejte plátky česneku, bobkový list a už jen krátce prohřejte. Králíka vraťte do pánve, přidejte bylinky, přilijte víno a počkejte, až se odpaří alkohol. Poté přilijte vývar, jídlo dle potřeby dochuťte, zaklopte a dejte na 3 až 4 hodiny do trouby vyhřáté na 130 °C. Jakmile bude maso měkké, tak jej pomocí vidličky natrhejte a odstraňte kosti. Pokud bude omáčka příliš řídká, tak ji teď varem zredukujte.

3. Jakmile bude maso hotové, nechte jej odpočívat v zakrytém hrnci. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly na skus. Poté je slijte a přidejte k ragú (část vody z těstovin si uschovejte). Vše promíchejte, přidejte větší část parmazánu, citronovou šťávu podle chuti, máslo, mascarpone a nasekanou petrželku. Pokud bude omáčka málo krémová, přilijte trochu vody, ve které se těstoviny vařily. Jídlo podle potřeby dochuťte.

4. Těstoviny rozdělte na talíře, posypte zbylou petrželkou, trochou parmazánu a citronovou kůrou.

Salát z bulguru s králičím masem

Zbyl vám po nedělním obědě kousek pečeného nebo dušeného králíka? Proměňte ho ve výborný a sytý salát, který je ideální jako oběd do krabičky nebo lehká večeře.

2 PORCE / PŘÍPRAVA: DO 30 MINUT

• 1 šálek bulguru

• 200 g pečeného nebo dušeného králičího masa

• 1 šálek sterilované cizrny

• 1 hrst černých oliv bez pecky

• 1 hrst cherry rajčat

• ½ salátové okurky

• 2 jarní cibulky

• šťáva z ½ citronu

• sůl a čerstvě namletý pepř

• čerstvá bazalka

• hladkolistá petržel

1. Bulgur vařte 10 minut, sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

2. Maso z králíka natrhejte po vláknech na kousky a smíchejte s bulgurem. Přidejte cizrnu, pokrájené olivy, rajčata, okurku a jarní cibulky. Dochuťte citronovou šťávou, solí, pepřem a přidejte pokrájené byliny.

Připravila: Klára Michalová, foto: Darina Křivánková

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky kuchyně Hrdina kuchyně bylinky králík recepty z králičího masa maso sůl rajče máslo hrnec petržel pepř králík Marie Doležalová králičí maso Martin Škoda

Návrhy pro vás

Chlebíčky s řízkem, bramborovým salátem a koprem – tip na zužitkování sváteční večeře Maso

Chlebíčky s řízkem, bramborovým salátem a koprem – tip na zužitkování sváteční večeře

Krůtí kostky na smetaně à la svíčková – klasická omáčka z kořenové zeleniny s křehkým masem nakládaným ve svěží marinádě Omáčky

Krůtí kostky na smetaně à la svíčková – klasická omáčka z kořenové zeleniny s křehkým masem nakládaným ve svěží marinádě

Pečené grepy s mandlemi a medem – netradiční voňavý dezert, který zároveň zahřeje i osvěží Ovoce

Pečené grepy s mandlemi a medem – netradiční voňavý dezert, který zároveň zahřeje i osvěží

Pikantní salát z kapra – skvělý způsob, jak zužitkovat rybu po svátcích Ryby a mořské plody

Pikantní salát z kapra – skvělý způsob, jak zužitkovat rybu po svátcích

Kuře à la husa s jablky a červeným zelím – sváteční klasika z pár surovin Maso

Kuře à la husa s jablky a červeným zelím – sváteční klasika z pár surovin

Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína Předkrmy a chuťovky

Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína

Vánoční kynutá hvězda – sváteční moučník s náplní z rybízového džemu Sladké

Vánoční kynutá hvězda – sváteční moučník s náplní z rybízového džemu

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany Polévky

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany


Přečtěte si také

Maso
Chlebíčky s řízkem, bramborovým salátem a koprem – tip na zužitkování sváteční večeře

Chlebíčky s řízkem, bramborovým salátem a koprem – tip na zužitkování sváteční večeře

Omáčky
Krůtí kostky na smetaně à la svíčková – klasická omáčka z kořenové zeleniny s křehkým masem nakládaným ve svěží marinádě

Krůtí kostky na smetaně à la svíčková – klasická omáčka z kořenové zeleniny s křehkým masem nakládaným ve svěží marinádě

Novinky
Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu a jeho jistota sváteční tabule. Jak peče kachnu on?

Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu a jeho jistota sváteční tabule. Jak peče kachnu on?

Ovoce
Pečené grepy s mandlemi a medem – netradiční voňavý dezert, který zároveň zahřeje i osvěží

Pečené grepy s mandlemi a medem – netradiční voňavý dezert, který zároveň zahřeje i osvěží

Novinky
Káva s vůní perníku: moderní zimní rituál inspirovaný sladkou tradicí z Česka

Káva s vůní perníku: moderní zimní rituál inspirovaný sladkou tradicí z Česka

Ryby a mořské plody
Pikantní salát z kapra – skvělý způsob, jak zužitkovat rybu po svátcích

Pikantní salát z kapra – skvělý způsob, jak zužitkovat rybu po svátcích

Maso
Kuře à la husa s jablky a červeným zelím – sváteční klasika z pár surovin

Kuře à la husa s jablky a červeným zelím – sváteční klasika z pár surovin

Novinky
Vánoce ve světě: Na Islandu dává 13 Santů sladkosti do bot. Japonci mají k večeři fast food

Vánoce ve světě: Na Islandu dává 13 Santů sladkosti do bot. Japonci mají k večeři fast food

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Paccheri della nonna – zapečené těstoviny s masovými kuličkami v rajčatové omáčce podle restaurace Rossopomodoro

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Ovoce
Pečené grepy s mandlemi a medem – netradiční voňavý dezert, který zároveň zahřeje i osvěží

Pečené grepy s mandlemi a medem – netradiční voňavý dezert, který zároveň zahřeje i osvěží

Vánoční kynutá hvězda – sváteční moučník s náplní z rybízového džemu Sladké

Vánoční kynutá hvězda – sváteční moučník s náplní z rybízového džemu

Kokosové suky – dvoubarevné nepečené pokušení s vůní vanilky a rumu Sladké

Kokosové suky – dvoubarevné nepečené pokušení s vůní vanilky a rumu

Maso
Chlebíčky s řízkem, bramborovým salátem a koprem – tip na zužitkování sváteční večeře

Chlebíčky s řízkem, bramborovým salátem a koprem – tip na zužitkování sváteční večeře

Krůtí kostky na smetaně à la svíčková – klasická omáčka z kořenové zeleniny s křehkým masem nakládaným ve svěží marinádě Omáčky

Krůtí kostky na smetaně à la svíčková – klasická omáčka z kořenové zeleniny s křehkým masem nakládaným ve svěží marinádě

Kuře à la husa s jablky a červeným zelím – sváteční klasika z pár surovin Maso

Kuře à la husa s jablky a červeným zelím – sváteční klasika z pár surovin

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Kávový likér – hedvábně sladký nápoj s rumem a karamelovým nádechem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Nápoje

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Ryby a mořské plody
Pikantní salát z kapra – skvělý způsob, jak zužitkovat rybu po svátcích

Pikantní salát z kapra – skvělý způsob, jak zužitkovat rybu po svátcích

Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína Předkrmy a chuťovky

Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany Polévky

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany

Polévky
Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany

Skotská rybí polévka s krevetami – krémová delikatesa s chutí moře a kapkou smetany

Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou Polévky

Kapří polévka s kaviárem a křupavými krutonky – sváteční pochoutka s noblesou

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub Polévky

Rybí polévka s hříbky – méně známá sváteční kombinace kapřího masa a sušených hub

Předkrmy a chuťovky
Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína

Filo taštičky plněné tuňákovou směsí s olivami a gorgonzolou – chuťovka ke sklence vína

Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem Předkrmy a chuťovky

Brambory na bouchačku s tuňákem – křupavá pochoutka s pikantním cottage sýrem

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“ Předkrmy a chuťovky

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Předkrmy a chuťovky
Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Linecké košíčky s domácím taveným sýrem z tvarůžků – nevšední slané „cukroví“

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Vegetariánské
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Ovoce
Pečené grepy s mandlemi a medem – netradiční voňavý dezert, který zároveň zahřeje i osvěží

Pečené grepy s mandlemi a medem – netradiční voňavý dezert, který zároveň zahřeje i osvěží

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře Sladké

Piña colada pohárky – originální tropický dezert, který připomíná dovolenou u moře

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce Sladké

Voňavý trhanec s exotickým kaki – sladká snídaně ze špaldové mouky a svěžího ovoce

Ryby a mořské plody
Pikantní salát z kapra – skvělý způsob, jak zužitkovat rybu po svátcích

Pikantní salát z kapra – skvělý způsob, jak zužitkovat rybu po svátcích

Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy Saláty

Netradiční bramborový salát z pečených brambor podle Pavla Berkyho – moderní pojetí klasické vánoční přílohy

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Přílohy
Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Kynuté knedlíky plněné mletým masem – česká klasika s překvapením uvnitř

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Turkovo hajlování, Havlovo pískání a váhající Okamura aneb Hlášky politiků v roce 2025 Mráz z Ruska brzy zasáhne Česko. MAPA sněhu ukazuje, kde čekat bílou nadílku na Silvestra Král Karel III. přednesl Britům vánoční poselství o rozmanitosti. Pak vystoupil sbor Ukrajinců

prima-zeny

Baby boom celebrit v roce 2025: Které hvězdy se staly rodiči? Vánoce slavných 2025: Kotek na skok na farmě, Kavalčík se synem a Řehořková ve Vídni Josef Maršálek popsal, jak stráví Štědrý den. Dárky si u nich doma už dávno nedávají

prima-zoom

Nejstarší kouzelnický trik Vnímá vás kočka jako rodiče, nebo spíš jako kotě, o které se musí starat? Rozebíráme nesmírně zapeklité téma Zdrogovaný vrah dostal 50 let vězení, v Česku to nemá obdoby. Kónya detailně popsal, jak zabil svého otce

prima-fresh

Chlebíčky s řízkem, bramborovým salátem a koprem – tip na zužitkování sváteční večeře Krůtí kostky na smetaně à la svíčková – klasická omáčka z kořenové zeleniny s křehkým masem nakládaným ve svěží marinádě Jan Pípal z Vinohradského Parlamentu a jeho jistota sváteční tabule. Jak peče kachnu on?

prima-cool

5 nejočekávanějších her roku 2026 4 nejlepší nové hry, které byste si měli zahrát o vánočním volnu. Vybere si tu každý Další únik traileru Spider-Mana 4

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Na Boží hod vánoční nestelte a nevěšte prádlo! Jinak může přijít neštěstí Vánoční návštěvy: Jak být skvělým hostem i hostitelem? Proč se líbat pod jmelím? Vánoční legendy o lásce a štěstí

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.