Cukrové těsto
- hladká mouka 75 g
- cukr krupice 75 g
- máslo 60 g
- sůl 1 špetka
- ovocná šťáva (z rybízu) 2 lžičky
Odpalované těsto
- voda 75 ml
- plnotučné mléko 75 ml
- máslo 60 g
- cukr krupice 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- hladká mouka 80 g
- vejce 3 ks
Rybízová náplň
- červený rybíz 100 g
- moučkový cukr 50 g
- smetana ke šlehání 250 ml
- bílá čokoláda 100 g

Postup přípravy
- Mouku, cukr, máslo, sůl a šťávu zpracujte na těsto. Rozválejte ho a uložte do lednice. Vykrájejte kolečka o průměru 7–8 cm a dejte je opět do lednice.
- Vodu, mléko, máslo, cukr a sůl přiveďte k varu. Odstavte, vmíchejte mouku a vraťte zpět na sporák. Za důkladného míchání restujte, až se hmota přestane lepit. Nechte zchladnout a poté postupně vmíchejte vejce, aby vzniklo lesklé těsto.
- Nastříkejte věnečky (plné, bez otvoru, o průměru 7–8 cm) na plech s pečicím papírem. Na každý bochánek položte vychlazené kolečko a pečte při 210 °C asi 10 minut. Teplotu snižte na 180 °C a dopékejte dalších 10 minut. Nechte vychladnout.
- Rybíz rozmačkejte s cukrem. Smetanu vyšlehejte a smíchejte s rozpuštěnou čokoládou. Poté vmíchejte rybíz. Vršek větrníků seřízněte, naplňte je připravenou směsí a přiklopte vrchním dílem.
Vyzkoušejte větrníčky choux craquelin s bílým mákem a višněmi podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Francouzské větrníky craquelin s bílým mákem a višněmi podle Davida Viktorina