Suroviny
- hovězí maso (karabáček) 800 g
- mrkev 500 g
- cibule (větší) 2 ks
- česnek 2 stroužky
- rajče 1 ks
- datle (namočené) 1 hrst
- zázvor 2cm kousek
- mletý kardamom 1/2 lžičky
- římský kmín (mletý) 1/2 lžičky
- celá skořice 1/2 svitku
- červená chilli paprička 1 ks
- káva (ristretto, 100% arabica) 2 shoty
- extra virgin olivový olej 3 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Hovězí karabáček nakrájejte na kostky jako na guláš. Maso promíchejte s kořením, nastrouhaným zázvorem a česnekem, na plátky nakrájenou cibulí a na větší kousky nakrájenou mrkví. Podle chuti osolte a opepřete, přihoďte celou pálivou papričku a rajče nakrájené na kostky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej a celou směs masa, koření a zeleniny restujte, dokud nepustí šťávu. Hrnec přiklopte a duste za občasného podlévání (pokud to bude nezbytné), dokud maso nezměkne.
- Když je maso měkké, vmíchejte vypeckované a namočené datle a kávu. Krátce prohřejte a můžete podávat s rýží nebo kuskusem.

Toužíte spíše po klasice? Připravte tradiční hovězí guláš podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Hovězí guláš – tradiční recept na oblíbenou českou klasiku