Ačkoli se může zdát, že období grilování je pomalu za námi, opak je pravdou. V dnešní době, kdy jsou dostupné kvalitní a propracované grily, nám nic nebrání opéct si nějaký ten kousek masa či zeleniny i v chladnějších měsících.
Dosáhněte v grilování dokonalosti
A tak vám přinášíme několik užitečných rad a tipů, jak vytěžit z grilovací sezony co nejvíce.
Správný gril je základ
Vybírat můžeme ze tří základních typů. Nejoblíbenější a také nejlevnější variantou jsou grily na dřevěné uhlí. Jsou vhodné především na zahrady, ale i na menší terasy. Díky vůni doutnajícího uhlí navíc navodí tu správnou atmosféru. Dalším typem jsou plynové grily, jejichž největší výhodou je, že na nich nevzniká žádný popel a lze si pohrát s regulací teploty. Posledním typem je elektrický gril, který ocení zejména obyvatelé bytů bez balkónu. Zabere totiž nejméně místa a je bezpečné ho používat v uzavřených prostorech. Ty nejkvalitnější a zároveň cenově dostupné grily naleznete také v obchodech Tesco.
Na všem záleží
Pro dosažení nejlepšího výsledku je vždy nutné dodržovat určité postupy a pravidla. Používejte skutečně kvalitní a odleželé maso například ze sortimentu Tesco Grill. Zbytečně jej neoplachujte a solte zásadně až po grilování, aby nedošlo k jeho zbytečnému vysušení. Pro udržení šťavnatosti je také důležité, abyste ho obraceli pouze za pomoci kleští a v žádném případě jej nepropichovali.
Podmínkou dobrého výsledku je také čistý gril. Pro zdravé grilování a zachování chuti je důležité gril vždy očistit a nikdy nepokládat suroviny na špinavou plochu. S čistěním grilu je ideální začít hned po grilování, než mastnota zaschne, hůře se pak odstraňuje.
Základní tajemství již tedy znáte. Pokud by vás zajímaly další „vychytávky“, sledujte nový pořad Grilujeme svět na webu tescorecepty.cz, kde vás sympatická kuchařka naučí ty nejlepší světové i domácí recepty. Nyní už stačí jen běžet do obchodu a sehnat si vše potřebné nebo si jednoduše objednat ty nejčerstvější suroviny prostřednictvím služby Tesco Potraviny on-line.
KOMERČNÍ SDĚLENÍ