Mixér: workshop plný jídla, restaurace v novém a další pobočka známé sítě se specialitami

Novinek z řad produktů jsme vám naservírovali v poslední době hodně, ale co gastronomie samotná a s ní spojené restaurace a prodejny? Ani na tuto oblast nesmíme zapomínat, a proto pro vás dnes máme tři tipy, kterým byste určitě měli věnovat pozornost.

V Plzni se otevírá první prodejna La Formaggeria Gran Moravia

Račte vstoupit do ráje pro milovníky dobrého jídla, který se nyní otevřel i v Plzni! Pobočka rozšiřuje síť prodejen La Formaggeria Gran Moravia, jež slaví úspěchy napříč celou republikou díky kvalitnímu sortimentu a vysoce kvalifikovanému personálu. Odborně proškolení prodejci dokážou zákazníkům poradit a doporučit jim přesně takové produkty, které potěší i ty nejnáročnější mlsné jazýčky.

Rodinné zlato má podobu lahodných sýrů a mléčných výrobků

V prodejně zakoupíte pestrou škálu mléčných výrobků od zralých i měkkých sýrů přes jogurty, čerstvé máslo s 84 % tuku, smetanu, tradiční tvaroh až po syrovátkové nápoje. Všechny tyto produkty pocházejí z vlastní výroby litovelské sýrárny Brazzale Moravia, a. s., kde z poctivého moravského mléka přicházejí na svět lahodné produkty.

Chuť a vůně Itálie v každém soustu

Sortiment nové plzeňské prodejny La Formaggeria Gran Moravia vedle mléčných výrobků z litovelské sýrárny zahrnuje také speciality, které na váš stůl doputovaly až ze slunné Itálie. Vybírat můžete z prvotřídních olivových olejů, lanýžových specialit, těstovin, pořídíte zde typické italské pochutiny, jako jsou grissini, poctivé salámy a nechybí ani nabídka italských vín, která podtrhnou chuť všech pokrmů a vytvoří s nimi dokonalý pár.

Luxus na Příkopech

Historická budova U Dörferů z roku 1905 zdobí jednu z nejvýznamnějších ulic v Praze, která vede na místě bývalého historického vodního příkopu oddělující Staré a Nové Město a nesoucí název Na Příkopech. V této lukrativní ulici na spodní části Václavského náměstí v nádherném opečovávaném domě existovala a nově opět existuje restaurace Pelikán. Gastronomický provoz sahající do zlaté éry Lídy Baarové se vzrůstajícím fenoménem v době největšího úspěchu Karla Gotta. Většině obyvatel Prahy se vybaví neonové logo symbolizující noční život. Restaurace Pelikán je nyní po rekonstrukci a po delší odmlce elegantnější než kdykoliv předtím.

Signature dishem je nejlepší drůbež na světě vůbec, francouzská modronohá kuřata Bresse Aoc. Toto je opravdu delikatesa, na niž se stojí celosvětově fronty. Společně s krémovou Bouillabaisse se šafránem má host pocit, že se ocitl v Marseille. Restaurace Pelikán vyvstává z popela podobně jako Fénix. Je to místo určené hostům, kteří milují historii, kvalitu, gastronomii, eleganci, exkluzivitu a vytříbený servis.

Workshop Nota Bene

Chcete si užít výborné jídlo a sdílet svůj zážitek na sociálních sítích? Baví vás profi fotografie jídel a chtěli byste se také nějakou pochlubit? Restaurace Nota Bene pro vás má řešení! Workshop, při kterém si pochutnáte na tříchodovém degustačním menu od Lukáše Nevyjela a Honzy Letovského, navíc doplněném o fantastická bio vína z Moravy. Pod vedením talentovaného fotografa Martina Svobody se také naučíte, jak jídlo správně nafotit a kterým chybám se při food stylingu vyhnout. Workshop se bude konat pravidelně, takže pokud nestihnete první termín, můžete Nota Bene navštívit vždy první středu v měsíci. Startují v dubnu a cena je 2 021 korun.

Jak se přidat? Rezervace na e-mailu nb.restaurant@seznam.cz. Podmínkou účasti na workshopu je smart phone, dobrá nálada a pořádný hlad!

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty