Novinky na trhu: chlebové směsi, večerní bylinný čaj nebo Lipánek bez laktózy

Dnešní tipy na novinky jsou to pravé pro milovníky čerstvého pečiva, čajů a také všem dobře známých pochoutek z tvarohu. Čtěte dál a zpříjemněte si nákup něčím novým, co možná ještě neznáte.

Pernerka uvádí 3 vlastní chlebové směsi

Do portfolia české značky Pernerka přibyly 3 pečicí směsi pro přípravu chleba v pohodlí domova. Pro směsi je charakteristická rychlá a snadná příprava, v rámci níž je třeba ke směsi pouze přidat vodu a chléb nechat vykynout. K dostání je vícezrnný, slunečnicový a žitnopšeničný chléb. Chleby vynikají výbornou chutí a vysokým podílem vlákniny.

Žitnopšeničný chléb

Kombinaci žitné celozrnné mouky a pšeničné hladké mouky doplňuje slunečnicové semínko.

Slunečnicový chléb

Směs je nachystána z celozrnné hladké mouky a slunečnicového semínka, které tvoří 12% podíl v celé směsi. Ve 100 gramech upečeného chleba přijmete 14 gramů vlákniny.

Vícezrnný chléb

Směs kombinuje žitnou celozrnnou a pšeničnou hladkou mouku, které doplňuje kombinace lněného, dýňového a slunečnicového semínka. Semínka tvoří 12 % podílu chleba. Na 100 gramů upečeného chleba připadá 12 gramů vlákniny.

Chia Shake Teatox – večerní bylinný čaj

Dopřejte si večer zasloužený odpočinek, uvolnění i zklidnění a relaxujte s večerním čajem Teatox od českého výrobce Chia Shake. Čaj je založen na unikátní kombinaci bylin a koření, jako jsou heřmánek, ibišek, meduňka, lékořice, šípek, kopřiva nebo pomerančová kůra a stévie. Teatox dovede organismus po náročném dni zklidnit, a to hlavně díky účinkům meduňky, ale také může pomoci s hubnutím, kdy dokáže nastartovat proces redukce váhy a odbourávání tuků, zatímco my spíme. Má ale rovněž pozitivní vliv i na naši imunitu, zvládne harmonizovat a zmírňovat i únavu nebo úzkost.

Podporuje rovněž dobrý spánek a usínání a celkově organismus regeneruje. Díky obsahu stévie má příjemnou sladkou chuť, kterou ještě umocní svěží aroma pomerančové kůry. K tomu všemu je ryze přírodní! Večerní čaj Teatox je tak ideálním večerním nápojem do jakékoli situace.

Smetanový Lipánek bez laktózy

Honí děti mlsná? Sáhněte po tradičním smetanovém dezertu Lipánek, který je k dostání také ve variantě bez laktózy. Poctivá smetana a lahodný tvaroh je spojení, kterému neodolá ani ten nejmlsnější jazýček. Kromě toho, že skvěle chutná, podporuje v rámci projektu Hláskování s Lipánkem boj za správnou výslovnost.

Pro tento projekt byla vytvořena speciální logopedická videa, která jsou nápomocná rodičům a jejich dětem při trénování problematických hlásek. Právě vzniklá 3. řada videí se zaměřuje na záludné hlásky R a Ř, L či jazykolamy. Navíc lze za každý výrobek značky Lipánek získat různý počet Lipošů, ty je potom možné na webu směnit např. za logopedické kartičky. Ať už sáhnete po klasické, nebo bezlaktózové variantě, nechte si chutnat!

Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty