Sociální sítě jsou jistě studnicí skvělých nápadů. Pokud milujete podzimní čas a s ním spojené vaření, nejspíš vám neunikl aktuální trend – pečivo nebo gnocchi ve tvaru sezonních dýní. Už jste je vyzkoušeli? Pokud ne, určitě o tom popřemýšlejte. Na talíři jsou totiž tato dvě jídla neskutečně efektní!
Milujete podzim? Housky nebo gnocchi ve tvaru dýně zaplnily sociální sítě!
Houstičky ve tvaru dýně prakticky připomínají vylepšené kaiserky. Hodí se pro nadcházející halloweenské oslavy, ale i jen tak – jako zajímavé pečivo, které ozvláštní svačinu dětem i dospělým. Jak ale dosáhnout tohoto specifického tvaru?
Stačí, když před pečením ovážete jednotlivé kuličky těsta čtyřmi kusy nitě. Ty si položte na pracovní plochu, dvě nitě vždy do kříže, další dvě opět do kříže. Vznikne vám v podstatě „pavučina“ o osmi dílcích, kterou můžete pro jistotu uprostřed svázat uzlem, aby se udržel tvar. Na takto rozložené nitě položte nakynuté kuličky těsta a protilehlé nitě/strany postupně svazujte. Přebytečné kusy nitě odstřihněte. Ale pozor, nesvazujte příliš pevně, těsto bude ještě dále kynout. Po upečení v troubě jednotlivé nitě opatrně odstraňte.
Stopky "dýně" můžete vytvořit ze svitku skořice, bylinek nebo třeba semínek.
Dýňové gnocchi
Na domácí pečivo si netroufáte? Nebojte, zkusit můžete klidně i něco jiného. Jako právě už zmiňované dýňové gnocchi, které mají dýni nejen ve svém těstě, ale i tak doopravdy vypadají. Takové jídlo je krásné na pohled a skvěle chutná. Opět si vystačíte s obyčejnou nití, kterou vytvoříte jednotlivé rýhy. A výsledek opravdu stojí za to! Mrkněte na video od magazínu Foodlover.
Zdroj: instructables.com; zdroj foto: iStock
redaktorka FTV Prima