Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Kynutá máslová vánočka s mandlemi

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sádlové cukroví – Sádlovky s důlkem plným marmelády

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky
Klára Michalová

Hit týdne

Další hity

Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy

Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Lososové kousky s brokolicí a čokoládové cookies z horkovzdušné fritézy
Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Bramborový salát
Bramborový salát
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Inspirujte se lidovými recepty proti nachlazení a chřipce z celého světa

Lidové recepty proti chřipce

Lidové recepty proti chřipce Zdroj: archiv autorky

  • Zavřít
Lidové recepty proti chřipce

Lidové recepty proti chřipce Zdroj: archiv autorky

S nachlazením se lidé potýkají ve všech koutech naší planety. Rýma, bolení v krku nebo teplota se nevyhýbá Mexičanům, Japoncům ani Ukrajincům a každý národ na ně má svoje tradiční recepty. Inspirujte se, jak se dá proti těmto neduhům netradičně bojovat.

Seznam.cz banner

Kurkumové mléko – Indie

Haldi ka doodh není jen mléko. Je to nálož na antioxidanty bohaté kurkumy, zázvoru a medu doplněná o špetku černého pepře. Kurkuma patří v ayurvedě ke klíčovým léčivkám, podporuje také trávení a pomáhá při bolesti zubů. Při přípravě doporučujeme použít mandlové mléko.

Recept:

  • 2 hrnky mandlového mléka
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka černého pepře a nastrouhaný zázvor

Smíchejte všechny ingredience v malém hrnci a za stálého míchání uveďte do mírného varu. Nechte poté pomalu vařit zhruba 10 minut. Poté sceďte a pijte teplé.

Golden milk neboli zlaté kurkumové mléko
Recepty

Golden milk neboli zlaté kurkumové mléko

22

Congee/Jook – Čína

Rýžová kaše, kterou si dávají Číňané rádi jako snídani. Jedná se o terapeutické a povzbuzující jídlo. Používá se při nachlazení a při problémech s trávením. Congee je velmi lehké a snadno stravitelné.

Recept:

  • ½ šálku dlouhozrnné rýže
  • 6 šálků domácího vývaru (masového nebo zeleninového)
  • 1 lžička soli

Vařte v pomalém hrnci nebo normálním hrnci. Přiveďte k varu, za častého míchání vařte na mírném plameni 2 až 3 hodiny. Můžete podle chuti přidat avokádo, kokosový olej, zázvor, ryby, drůbež, zeleninu, mořské řasy, uvařené fazole. Záleží na vaší chuti.

Připravte čínskou rýžovou polévku congee podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Čínská rýžová polévka Congee podle Zdeňka Pohlreicha

Gogol Mogol – Ukrajina a Rusko

Pro některé se jedná o vánoční nápoj a pro jiné první obranu proti nachlazení a bolesti v krku.

Recept:

  • 1 žloutek
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce másla
  • 1 hrnek mléka
  • 1 lžička sody bikarbony
  • 50 ml rumu nebo koňaku
  • dle chuti můžete přidat špetku vanilky nebo muškátového oříšku

Vyšlehejte žloutek se lžící medu až do pěny. V jiném hrnci pořádně ohřejte mléko, přidejte máslo, aby se rozpustilo a poté mléko nalijte na vyšlehaný žloutek, vmíchejte sodu a rum nebo koňak. Popíjejte po douškách před spaním a pak se vypoťte.

Italský penicilin – zeleninová polévka pastina s kuřecím masem vás postaví na nohy Polévky

Italský penicilin – zeleninová polévka pastina s kuřecím masem vás postaví na nohy

21
Slepičí polévka aneb židovský penicilin podle Hanky Zemanové Polévky

Slepičí polévka aneb židovský penicilin podle Hanky Zemanové

21
Vývar proti nachlazení Recepty

Vývar proti nachlazení

22

Tamagozake – Japonsko

Japonský drink podobný našemu vaječnému koňaku nebo ukrajinskému Gogol Mogolu.

Recept:

  • 200 ml saké
  • 2 lžíce medu
  • 1cm kousek nastrouhaného zázvoru
  • 1 vajíčko

Vyšlehejte vajíčko s medem. Zahřejte saké, přidejte k němu zázvor a rychle svařte. Poté horké saké za stálého šlehání pomalu vlévejte k vyšlehanému vajíčku. Popíjejte teplé po douškách.

Medovo-cibulový sirup proti kašli a nachlazení – připravte domácí lék, který opravdu funguje
Recepty

Medovo-cibulový sirup proti kašli a nachlazení – připravte domácí lék, který opravdu funguje

26

Umeboshi – Japonsko

Tyto super slano-kyselé švestičky jsou plné kyseliny citronové a jsou vyzdvihovány pro svoje antibakteriální působení, zejména proti Streptoccocus mutans a Helicobacter pylori. Můžete je namočit do zeleného čaje nebo přidat do kaše congee. Jsou skvělé jako prevence, ale také při prvních příznacích nachlazení. Jsou považovány za královnu alkalizující potravy.

A ideálně se hodí také při kocovině :)

Kimchi – Jižní Korea

Křupavé kvašené zelí s daikonem, mrkví a chilli papričkami je národním korejským pokrmem. Kimchi je plné železa, vitamínu A a B, přírodních probiotik a enzymů. Aktivuje imunitní systém a podporuje trávení.

Recept:

  • 1 kg pekingského zelí
  • 5 lžic korejské mořské soli
  • 2 lžíce prášku z chilli papriček
  • 4 stroužky česneku
  • lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • sezam na posypání
  • možno přidat ještě tenké nudličky mrkve, bílé ředkve a jarní cibulku

Klíčové je nasolení zelí, aby bylo dostatečně měkké včetně tlustých řapíků, a následné odsolení v podobě opakovaného proplachování. Jestli už je propláchnuto dostatečně, poznáte po ochutnání. Moc slané? Tak znova. A znova. Jestliže nechcete v průběhu osmi hodin každou půlhodinku až hodinku promíchávat sůl a zelí a proces přece jen toužíte urychlit, rozmíchejte přibližně v litru vody 4–5 lžic soli a ponořte kilo nakrájeného zelí. Klidně ho něčím zatižte, ať neplave na hladině. Za 2 hodiny bude připraveno na průplach.

Když je zelí slané už jen tak akorát, smíchejte ho s pastou utřenou z chilli, rybí omáčky, česneku a zázvoru a pomocí gumových rukavic pořádně promíchejte a vmačkejte do každého kousku. Konzumovat můžete ihned nebo nechte salát 1–2 dny ve sklenici v pokojové teplotě, každý den promíchejte a následně dejte do lednice. Tam vydrží i měsíc.

Připravte kimchi podle návodného videoreceptu

Kadeřávek se šalotkami, zázvorem, kimči a těstovinovou rýží orzo Vegetariánské

Kadeřávek se šalotkami, zázvorem, kimči a těstovinovou rýží orzo

22
S Klárou v kuchyni: Jednoduchý kimchi ramen Recepty

S Klárou v kuchyni: Jednoduchý kimchi ramen

39
Těstoviny s kimchi a slaninou Recepty

Těstoviny s kimchi a slaninou

30
S Klárou v kuchyni: Kimchi palačinka Recepty

S Klárou v kuchyni: Kimchi palačinka

19
S Klárou v kuchyni: Smažená rýže s kimchi Recepty

S Klárou v kuchyni: Smažená rýže s kimchi

22
Připravte si doma kimchi – geniální korejský salát plný vitamínů Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Připravte si doma kimchi – geniální korejský salát plný vitamínů

Ohnivý Cider – USA

Velmi oblíbený lék na podporu imunity, trávení a také při prvních příznacích nachlazení a chřipky. Chutná kombinace jablečného octa, doplněná o med, byliny a koření pomáhá stimulovat imunitu, podporovat trávení a bojovat s viry a bakteriemi.

Recept:

  • 1 díl jablečného octa
  • 0,2 – 0,5 dílu medu

Další ingredience podle dostupnosti: česnek, cibule, zázvor, křen, chilli papričky, rozmarýn, tymián, kurkuma, citronová kůra z bio citronu a další.

Uložte takto připravený cider na měsíc na tmavé a chladné místo, než se v něm vylouhují všechny dobroty. Poté si dávejte ráno 1 lžíci za prohřátí a jako prevenci v zimních měsících nebo 3 lžíce každé ráno, když cítíte, že jste nachlazení.

Svařený cider Prima FRESH videorecepty

Svařený cider

27
Cider s granátovým jablkem Recepty

Cider s granátovým jablkem

15
Horký cider Recepty

Horký cider

18

Česnekovo-medový sirup – Mexiko

Staří Aztékové používali na horečky, záněty a infekci především recept z kaktusu nopal. Dnešní Mexičané nopal využívají především pro jeho schopnosti kontrolovat cukr v krvi a redukovat cholesterol, ale znají i jeho účinky jako přírodního antibiotika. Z bylin se využívá k léčivým účinkům arandano (brusinky), brusinkový čaj používají lidé nejen jako v České republice na záněty močových cest, ale pro jeho antivirové účinky také na nachlazení. Při jakémkoliv onemocnění se nejen v Mexiku, ale na celém světě doporučuje odpočívat a hlavní důraz věnovat také psychice. V Mexiku je za tímto účelem hojně používaná mučenka, kterou si lidé pěstují, ale roste i ve volné přírodě. Jako přírodní antibiotikum funguje i česnek a právě ten je základem i mexického nejčastějšího domácího receptu na nachlazení.

Recept:

  • 200 g medu
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva ze dvou limetek

Možno přidat i najemno nastrouhaný zázvor a pít až pětkrát denně.

Zázvorový sirup s pepřem Recepty

Zázvorový sirup s pepřem

23
Zázvorový likér Recepty

Zázvorový likér

29
Zázvorová limonáda s medem Recepty

Zázvorová limonáda s medem

27

Skořicovo-zázvorový med – Česká republika

Med je potravina, kterou máme nejspíš každý doma. Bohužel med prodávaný v obchodních řetězcích je většinou zpracovaný, přehřátý, filtrovaný a vyčištěný. Nejzdravější med s největšími zdravotními benefity je med surový. Můžete ho koupit přímo od včelaře nebo v obchodech se zdravou výživou. Pokud si koupíte med v bio kvalitě, máte také zaručeno, že med pochází z ekologicky nezatížených luk a lesů, včelař nepoužil preventivně antibiotika a nedokrmoval včely cukrem.

Recept:

  • 370 ml medu
  • 2 polévkové lžíce skořice
  • 1 polévková lžíce sušeného zázvoru v prášku nebo 3 cm jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru (v bio kvalitě má silnější účinek)

Nalijte med do čisté, nejlépe nerezové nebo skleněné nádoby. Položte nádobu na hrnec, do kterého předem nalijete vodu do výšky 2 až 3 cm. Vodu v hrnci pomalu ohřívejte tak, aby voda nedosáhla bod varu. Med v misce ohřívejte společně se skořicí a zázvorem asi 15 minut. Pozor, aby se med nevařil, stačí taková teplota, abyste byli schopni do medu stále namočit prst. Po 15 minutách přelijte med s kořením do čisté uzavíratelné nádoby a nechte ho alespoň dva týdny odpočívat ve spíži. Čas od času ho můžete promíchat. Po dvou týdnech je med připravený ke konzumaci.

Zdroj: časopis Prima FRESH

Fakta a mýty o medu. Víte, proč jíst pravidelně lžičku medu?
Novinky

Fakta a mýty o medu. Víte, proč jíst pravidelně lžičku medu?

Klára Michalová

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky česnek zázvor chřipka recept nachlazení med mléko hrnec trávení naturopatie hlávkové zelí proti chřipce a nachlazení lidové léčitelství

Návrhy pro vás

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Sladké

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky Ryby a mořské plody

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami Polévky

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Pistáciová srdíčka s čekankovým sirupem a lyofilizovaným ovocem Sladké

Pistáciová srdíčka s čekankovým sirupem a lyofilizovaným ovocem

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou Ryby a mořské plody

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami Předkrmy a chuťovky

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Rumové perníčky s mandlemi a perníkovým kořením – cukroví, které voní i po medu Sladké

Rumové perníčky s mandlemi a perníkovým kořením – cukroví, které voní i po medu

Křehké kremrole z listového těsta s borůvkovým sněhem podle Marka Fichtnera Sladké

Křehké kremrole z listového těsta s borůvkovým sněhem podle Marka Fichtnera


Přečtěte si také

Sladké
Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Ryby a mořské plody
Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Polévky
Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Soutěžící
Soňa Kališová byla jedenáct let vegetariánka

Soňa Kališová byla jedenáct let vegetariánka

Sladké
Pistáciová srdíčka s čekankovým sirupem a lyofilizovaným ovocem

Pistáciová srdíčka s čekankovým sirupem a lyofilizovaným ovocem

Ryby a mořské plody
Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou

Prostřeno!
Prostřeno: Cheesecake s meruňkovým přelivem

Prostřeno: Cheesecake s meruňkovým přelivem

Prostřeno!
Prostřeno: Chlebíčky s domácí vekou a pařížským salátem

Prostřeno: Chlebíčky s domácí vekou a pařížským salátem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky Ryby a mořské plody

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Pistáciová srdíčka s čekankovým sirupem a lyofilizovaným ovocem Sladké

Pistáciová srdíčka s čekankovým sirupem a lyofilizovaným ovocem

Maso
Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Ryby a mořské plody
Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou Ryby a mořské plody

Kapří filety na cibuli – rychlý recept na jemnou rybu se zeleninou

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři Ryby a mořské plody

Candát s vídeňským bramborovým salátem – variace na milovanou štědrovečerní večeři

Polévky
Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika Polévky

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Vánoční focaccia – nadýchaný chlebový skvost provoněný olivovým olejem a bylinkami

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Sladké
Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Přílohy
Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem Zelenina

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Sliby nové vlády jsou nelogické, jejich splnění nečekám, říká lidovec Horák Dva ukrajinští vojáci uvízli na frontě téměř půl roku. Popsali taktiku přežití i pomoc počasí Policejní razie kvůli dronům pro Ukrajinu: Herec Vetchý musí na výslech, advokát mluví o blamáži

prima-zeny

Herečka Míša Pecháčková si vyzkoušela roli modelky. Při focení se cpala řízky Petr Švancara prozradil, jak zvládá rok bez alkoholu: Je mi smutno, ale doporučuju Jitka a Kateřina Bártů o vtipných momentech z natáčení: Skutečnými skalpely se herci pořezali

prima-zoom

Louvre vyřešil zlepšení bezpečnosti Výbuch 11 letadel plných lidí zhatil požár. Pokus o nejstrašnější teroristický útok byl základem pro 11. září Smrt dvou Rusů odhalila tajuplnou sektu. Její členové podstupovali dobrovolnou kastraci

prima-fresh

Vánočka s mandarinkou Hallabong – citrusová vůně z korejského ostrova Jeju Menu z horkovzdušné fritézy: Křupavé kousky lososa s medovo-česnekovou omáčkou, brokolicí a cookies s čokoládovými kousky Sváteční kapustnica podle Pavla Berkyho – výborná zelňačka s klobásou, houbami a sušenými švestkami

prima-cool

Katniss se vrací do Hunger Games Stane se Kingdom Come 2 nejlepší hrou roku? Sledujte živě herní Oscary, čeští vývojáři mají jedno velké přání Nejhorší start online. Nová marvelovka vydělala půl miliardy a pak už skoro nikoho nezajímala

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Svatá Lucie noci upije. Podle tradice doma neuklízejte, neperte prádlo a buďte hodní Retro vánoční kytky pro štěstí: brambořík, vánoční kaktus a azalka Originální závěsný věnec s vánoční hvězdou: Návod krok za krokem

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.