Ilona Mančíková

Ilona vystudovala střední hotelovou školu – hotelový marketing a management. Pracovala jako obchodní a marketingová ředitelka u několika realitních a developerských společností. Nyní je partnerem realitní kanceláře a provozovatelkou mezinárodní licence Sotheby’s International Realty v Čechách, na Slovensku a v Chorvatsku. Podniká v oblasti nemovitostí.

Je koučkou – mentoringem v oblasti osobní rozvoj. Dále je zakladatelkou neziskové organizace Moje plíce, z.s . Osudnými jsou pro ni Itálie a nemovitosti – oba své osudové muže – Italy – poznala v Praze díky nemovitostem. V šestnácti letech odjela na školní praxi do Itálie. Od roku 2004 žila v Itálii a v Praze se svým bývalým manželem, se kterým zde realizovala mnoho realitních projektů. Je bezdětná a je skvělá teta dvou úžasných kluků. Nyní má osm let italského přítele, se kterým žije v Itálii a v Praze. Nabídku přijala, aby měla možnost představit svoji neziskovou organizaci Moje plíce, která byla nedávno založená.

Ilona by chtěla mít možnost dostat organizaci do povědomí více lidí, a pokud by případně vyhrála, dala by získané finanční prostředky na rozvoj neziskovky. Ráda by poukázala na rizika rakoviny plic a na prevenci, protože včasný záchyt této nemoci může zachránit život a ona to ví z vlastní zkušenosti. Peníze by věnovala neziskové organizaci Moje plíce. Zábava bude kurz italštiny a nebo italské karaoke. Toto menu si vybrala, protože to jsou její oblíbené recepty, jsou i jednoduché na přípravu a zvládne je každý. Jídla jsou také nutričně vyvážená.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy:
Má ráda cestování. Zajímá ji umění a design. Ráda cvičí jógu a dělá několik sportů – surf, wake surf, e-foil a jezdí na kole a na lyžích.

Charakter:
Sama o sobě tvrdí, že je energická extrovertka, která je lehce egocentrická a má silné sociální cítění. Někdy je nepořádná a má smysl pro estetiku a detail.

Proč se přihlásila:
Nabídku přijala, aby měla možnost představit svoji neziskovou organizaci Moje plíce, jež byla nedávno založená. Chtěla by mít možnost ji dostat do povědomí více lidí, a pokud by vyhrála, věnovala by finanční prostředky na rozvoj této neziskovky. Ráda by poukázala na rizika rakoviny plic a na prevenci, protože včasný záchyt této nemoci může zachránit život a ona to ví z vlastní zkušenosti.

Co od soutěže očekává:
Očekává výhru. Chtěla by získat peníze pro neziskovou organizaci a zvýšit povědomí o riziku rakoviny plic. Chce diváky informovat o výzvě „Nekašli na to“ a celé organizaci Moje plíce.

Je to příležitost touto formou divákům připomenout důležitost zdravého životního stylu, naučit se poslouchat své tělo, nekašlat na pravidelné prohlídky a prevenci. A také inspirovat zdravou kuchyní a naučit diváky jednoduché italské recepty, které zvládnou i sami doma. Ráda pozná jiné neziskové organizace a stráví příjemné dny v zajímavé společnosti lidí, kteří se stejně jako ona rozhodli pomáhat ostatním.

Co by udělala s výhrou:
Peníze by věnovala neziskové organizaci Moje plíce.

Vztah k vaření:  
S věkem má čím dál kladnější vztah k vaření a začíná ji to víc bavit. Umí být kreativní, raději vaří pro ostatní než sama pro sebe a ráda nakupuje suroviny. Baví ji příprava stolu, květin a dekorací. Nerada uklízí v kuchyni.

Zajímavá historka z vaření:
Jednou dostala na Moravě od kamarádky husu a jela ji upéct do Prahy. Doma zjistila, že husa je obří a nevejde se jí do trouby. Zachránil jí kamarád kuchař, který husu upekl v restauraci a udělal k tomu i knedlíky a zelí. Ilona si vše druhý večer vyzvedla a nesla domů, aby mohla pohostit své přátelé. Bohužel si při odchodu z bytu zabouchla klíče a musela s husou a vším jídlem stát na chodbě a volat zámečníka. Zámečník odvrtal zámek a nějak se jí podařilo vše ohřát a strávit hezký večer s přáteli. Do dnešního dne se tomu společně smějí.

Co jí:
Má ráda italská jídla a suroviny, protože v Itálii je skvělý výběr všech surovin po celý rok. Sama si pěstuje sezónní zeleninu a ovoce. Občas si na Moravě dá i klasiku – jednou za rok husu a kachnu a další české speciality.

Od chvíle, kdy jí byla stanovena diagnóza rakoviny plic (2021), si upravila jídelníček. Snaží se jíst střídmě a omezovat cukry. V jejím jídelníčku převažuje rostlinná strava a ryby, občas si dá i jiné maso. Více sleduje původ surovin.

Co nejí, co by nikdy neochutnala:
Moc nemusí syrovou cibuli, česnek a pikantní jídla.

Nejoblíbenější jídlo:
Nemá jen jedno oblíbené jídlo.

Alergie:
Má alergii na mušle slávky a na zlé, závistivé a chamtivé lidi.

Co u stolu nesnáší: 
Při stolování jí vadí kouřením, mlaskání a diskuze o politice.

Motto:  
V životě moc nikdy nad mottem nepřemýšlela, ale trefné u ní je: „Co tě nezabije, to tě posílí.“ Zkušenost s rakovinou jí dala vnitřní sílu, nadhled a vnitřní klid.

Soutěžní menu:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty