Renatin Ostužinovo-malinový cheesecake
Zdroj: archiv Haribo
Renatin Ostužinovo-malinový cheesecake
Zdroj:
archiv Haribo
Soutěž Haribo Malý cukrář je za svou polovinou. Nepromeškejte svou příležitost a přihlaste se do soutěže také. Stačí připravit sladký pokrm doplněný o libovolné bonbony od společnosti Haribo. Jako inspirace vám může posloužit recept jednoho z již vybraných finalistů. Tak vzhůru do toho!
Haribo Malý cukrář je rodinná soutěž pro dospělé s dětmi ve věku od pěti do třinácti let. Soutěž probíhá už od května a nyní začalo její poslední kolo, které se uzavře 31. srpna. Máte tedy ještě necelý měsíc na to připravit doma originální dezert s Haribo, vyfotit jej a nahrát na www.haribomalycukrar.cz. Tak to udělala i Renata se svým malým pomocníkem z Vidče, která postoupila do finále s receptem na ostružinovo-malinový cheesecake, nad kterým se sbíhají sliny. Vyzkoušejte jej i vy.
Renatin Ostužinovo-malinový cheesecake
Renatin Ostužinovo-malinový cheesecake
Zdroj: archiv Haribo
Renatin Ostužinovo-malinový cheesecake
Zdroj:
archiv Haribo
Ingredience:
Na základ:
• 150 g sušenek (např. Digestive)
• 70 g másla
• 10 g třtinového cukru
Na krém:
• 200 g ricotty
• 150 g řeckého plnotučného jogurtu
• 100 g smetany ke šlehání 33 %
• 75 g moučkového cukru
• 1/2 vanilkového lusku
• 1x bonbony HARIBO Berries
Na ovocné želé:
• 250 g ovoce (maliny a ostružiny)
• 30 g cukru
• 10 g želatiny v plátcích
Postup:
1. Nejdříve připravte základ. Sušenky a cukr rozmixujte na jemnou strouhanku, do které přidejte změklé máslo a promíchejte. Směsí naplňte formičky a prsty stlačte. Formičky dejte na 30 minut do lednice, aby základ pěkně ztuhl.
2. V míse smíchejte ricottu, jogurt, vanilku a větší polovinu cukru a dobře promíchejte nebo našlehejte. Želatinu připravte dle návodu na obalu, přidejte ji do krému a promíchejte. Smetanu a zbylý cukr vyšlehejte do polotuha a také přidejte do krému. Hotový krém navrstvěte na základ ze sušenek až po 1 cm pod okraj formičky. Navrch krému ke krajům naaranžujte bonbony Haribo a lehce stlačte. Přikryjte fólií a dejte do lednice alespoň na dvě hodiny.
3. Nyní připravte ovocné želé. Želatinu namočte do studené vody. Ovoce s cukrem dejte vařit. Jakmile změkne a pustí šťávu, rozmixujte jej tyčovým mixérem a směs propasírujte, abyste ho zbavili zrníček. Poté přidejte želatinu. Vlažné ovocné želé nalijte na krém a opět dejte do lednice ztuhnout. Nakonec nazdobte dle vlastní fantazie.
Hledáte další inspiraci? Máme pro vás celou sbírku skvělých receptů: