redakce Prima FRESH

All American Fest představí mistry grilu v čele se Zdeňkem Pohlreichem

Poslední prázdninový víkend 1.–3. září bude v Praze patřit jedinečné akci All American Festu, který se stane oslavou nejen svobody, volnosti, motocyklů Harley-Davidson, adrenalinu nebo zábavy, ale i typické americké gastronomie. A k ní už nedomyslitelně patří grilování a burgery na všechny možné i nemožné způsoby.

A kdo jiný by měl předvést to nejlepší ze svého umění a přiblížit široké veřejnosti kouzlo grilování od samotné přípravy a rozpálení grilu až po finální šťavnaté burgery než top šékuchaři v čele s oblíbeným i obávaným šéfem Zdeňkem Pohlreichem a samozřejmě i s „praotcem burgerů“ a zakladatelem Burgerfestu Zdeňkem „Zedem“ Střížkem! All American Fest tak slibuje nabitý kulinární program od grilování se známými osobnostmi přes workshopy s mistry grilu až po amatérské soutěže v grilování nebo v pojídání burgerů na čas. Na své si tak na All American Festu přijdou i gurmáni a jejich chuťové buňky!

V pátek 1. září se úderem 14 hodiny otevřou brány holešovického Výstaviště a odstartuje dlouho očekávaný All American Fest neboli oslava toho nejlepšího, co nám Amerika dala na poli motocyklů, sportu, adrenalinu, zábavy a pochopitelně i gastronomie. Společně s otevřením bran Výstaviště se začnou pomalu rozpalovat i grily, aby po celé 3 dny hrály jednu z hlavních rolí a staly se dějištěm nespočtu kulinárních show, workshopů i řady soutěží.

Pátek 1. 9. – Start cooking show se Zdeňkem „Zedem“ Střížkem

Páteční kulinární program odstartuje v 16:30 přímo šéfkuchař a zakladatel Burgerfestu Zdeněk „Zed“ Střížek se svojí cooking show, kde připraví několik variací šťavnatých burgerů a u toho se s návštěvníky podělí o cenné rady, jak připravit ten správný burger, jak správně grilovat a bez čeho se takový správně šťavnatý burger neobejde a na co nikdy nezapomenout. Chybět u toho nebude ani Zdeňkův host.

Vyzkoušejte například Floridský burger podle Zdeňka Pohlreicha

Sobota 2. 9. – Nejlepší steakový gril master Evropy i šéfkuchař od Radka Kašpárka

2. den All American Festu, sobota 2. září bude doslova nabita grilováním a vzduch prosycen vůní grilovaných pochoutek.

Ve 13 hodin odstartuje na hlavním pódiu oficiální zahájení celého All American Festu při němž budou slavnostně zažehnuty grily a velké vaření a show mohou naplno začít! Od 14:45 si návštěvníci doslova vychutnají workshop s gril masterem Danielem Govonim, Italem, který je nejlepší steakový gril master v Evropě. Ten se s diváky podělí o cenné rady, poradí, jak správně připravovat steak na grilu a jak by dobře ugrilovaný steak měl vypadat nebo čemu říká mrtvý steak a co by nikdy nekonzumoval. A řada pochopitelně přijde i na ochutnávku jeho umu!

16:45 jej na Cooking stagi vystřídá soutěž a show zvaná Burgeržrout, kdy se přihlášení zájemci utkají v pojídání burgerů na čas. Vítězem se stane ten, kdo přidělenou porci burgerů sní za nejkratší čas. Získá tak nejen titul Burgeržrouta, ale i hodnotné věcné ceny.

Cooking program pak v sobotu pokračuje originální show a workshopem v jenom, a to od 18:30 s PIP masterem neboli Davidem Kubrichtem, českým barbecue guru a youtuberem. Ten předvede nejen burgery, ale i steaky a další grilované pochoutky a dá i ty správné tipy pro domácí grilování, tak aby si doma, na vlastní zahradě či chatě si mohl každý užít tu pravou chuť grilování a zvládnout správnou přípravu masa a všeho, co ke grilování patří.

Celý sobotní cooking program pak završí od 20:30 jedinečná vařící show šéfkuchaře Tomáše Vávry, známého od michelinského šéfkuchaře a porotce soutěže Masterchef Radka Kašpárka. Ten předvede, jak vypadá grilování v jeho pojetí a jak se dá z běžného kusu masa udělat prémiový burger či steak v top kvalitě, který by uspěl třeba i před porotcem Masterchefa.

Neděle 3. 9. – Šéf na grilu Zdeněk Pohlreich i herec Tomáš Měcháček

Ani 3. den All American Festu, tedy neděle 3. září, nebude na cooking stagi odpočinkový a grily rozhodně nebudou zahálet! Dorazí totiž největší jméno letošního cooking programu a zřejmě nejznámější český šéfkuchař, obávaný i milovaný šéf Zdeněk Pohlreich. Ten od 13 hodin ve společné show se zakladatelem Burgerfestu a majitelem burgerárny Bejzment Zdeňkem „Zedem“ Střížkem předvede to nejlepší ze svého umu a umožní návštěvníkům doslova nahlédnout pod pokličku grilu a ukáže, jak snadno si mohou připravit zajímavé, vydatné a přitom moderní a fresh burgery nebo jak správně ugrilovat zeleninu či rybu. A u toho pochopitelně nebude nouze o legraci a osobitý humor nebo vzájemné hecování mezi Zdeňkem a Zedem. Jejich show tak slibuje jeden ze zlatých hřebů All American Festu a uspokojení nejen chuťových buněk.

Nedělní vaření pak završí od 14:30 show s hercem a stand up komikem Tomášem Mecháčkem, známým z reklamy na Air Bank, který nejenže uvaří, ale ukáže, že i burger může mít svůj stand up.

A aby toho nebylo málo, připravena je i soutěž amatérských grill masterů, kteří se mezi sebou utkají, aby předvedli, nejen jak si grilují doma, ale také, aby zabojovali o vítězství! Hodnotit je navíc bude i hvězdná porota v čele se Zdeňkem „Zedem“ Střížkem, PIP masterem a dalšími známými tvářemi.

KDY: 1.–3. 9. 2023

KDE: Praha, Výstaviště Holešovice

VSTUPENKY: https://www.ticketlive.cz/cs/event/prague-harley-days-burgerfest-2023

1denní vstupenka – 300 Kč

Celoeventová vstupenka – 700 Kč

Obyvatelé městské části Praha 7 pak budou mít již tradičně na celou akci po všechny 3 dny, vstup ZDARMA.

Více informací na www.allamericanfest.cz

Nechte se zlákat burgerem s uzeným kolenem a salátem Coleslaw

Autor článku

redakce Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty