Výrazná a pikantní omáčka doda křidýlkům patřičný švih, takže po obíračce budete olizovat nejen prsty, ale i za ušima.
4 porce
60 minut
Suroviny
kuřecí křídla
24 ks
Sůl
Pepř
pražená sezamová semínka
čerstvý koriandr
Na omáčku
Sójová omáčka
250 ml
grapefruitová šťáva
250 ml
omáčka Hoisin
75 ml
rajčatové pyré nebo kečup
75 ml
rýžový ocet
75 ml
příírodní krupicový cukr
70 g
čerstvá červená chilli paprička
2 ks
Česnek
5 stroužků
kousek čerstvého zázvoru
Postup přípravy
Na omáčku promíchejte v kastrolu sójovou omáčku, grapefruitovou šťávu, omáčku hoisin, pyré nebo kečup, rýžový ocet, cukr, chilli papričky, česnek a zázvor a uveďte do mírného varu. Vařte asi 20 minut, až omáčka zhoustne.
Troubu předehřejte na 200 °C. Z křidýlek odkrojte zašpičatělé konce a v kloubech je nařízněte a trochu zploštěte. Hojně je osolte, opepřete a v jedné vrstvě rozložte na plech.
Křidýlka pečte asi 20 minut, až se kůže vypeče. Pomocí kleští je pak namáčejte v připravené omáčce a vraťte do trouby. Pečte je ještě 15 až 20 minut, až získají hezký lesk a budou propečená. Podávejte je zbylou omáčkou k namáčení, případně posypaná praženými sezamovými semínky a nakrájeným koriandrem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.