Suroviny
- filet z lososa 340 g
- sůl
- černý pepř
- rýžové nudle 170 g
- sezamová semínka
Omáčka
- sójová omáčka 3 lžíce
- mirin 1/2 hrnku
- cukr 2 lžíce
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C. Do malého rendlíku dejte všechny ingredience na omáčku a nechejte probublávat na nejnižším plameni, dokud omáčka nezhoustne. Až se tak stane, dejte ji stranou.
- V hrnci přiveďte vodu k varu a uvařte si rýžové nudle podle návodu. Sceďte je a rozdělte do dvou servírovacích misek.
- Lososa posypejte solí, namletým pepřem a přesuňte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě asi 12 minut, zkrátka dokud nebude dostatečně propečený.
- Upečeného lososa naaranžujte do připravených misek s nudlemi a zalijte teriyaki omáčkou. Nakonec obě porce posypejte sezamovými semínky, nakrájenou jarní cibulkou a ihned podávejte.