Suroviny
- kuřecí maso (řízky bez kůže) 4 ks
Omáčka
- kukuřičný škrob 1 lžíce
- voda (studená) 1 lžíce
- hnědý cukr 110 g
- sójová omáčka (Kikkoman) 110 ml
- jablečný ocet 80 ml
- česnek (prolisovaný) 2 stroužky
- mletý zázvor 1/2 lžičky
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Kuřecí maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Můžete použít i stehenní řízky.
- Ingredience na omáčku smíchejte a pomalu za stálého míchání uveďte k varu. Jakmile omáčka začne bublat a zhoustne, hned ji vypněte a odstavte. Ze zchladlé omáčky si trochu odlijte na servírování, zbytek použijte jako marinádu na maso, které v ní nechte marinovat asi 1 hodinu.
- Poté kuřecí kousky napíchejte na špíz a grilujte nebo pečte v troubě předehřáté na 210 ˚C. Během pečení potírejte zbytkem marinády. Upečené kousky můžete zasypat sezamovým semínkem a podávejte s teriyaki omáčkou.