Suroviny
- hnědý cukr (světlý) 4 lžíce
- zázvor (čerstvý) 4 cm
- červené chilli papričky 1 ks
- sójová omáčka 4 lžíce
- limetková kůra (a šťáva z 1 limety)
- rostlinný olej 2 lžičky
- losos 4 filety
Při podávání
- rýže basmati (dušená )
- cukrový hrášek
- zelí pak choi
- sezamová semínka 2 lžičky
Postup přípravy
- Cukr dejte do malého kastrůlku. Přidejte 6 lžic horké vody. Ohřejte a když se cukr rozpustí, přidejte zázvor a chilli. Přiveďte do varu a asi po 5 minutách, až bude mít směs konzistenci sirupu, sundejte z ohně a přidejte sójovou omáčku a citronovou kůru a šťávu.
- Rozehřejte olej ve woku nebo nepřilnavé pánvi. Přidejte lososové kostky kůží dolů a opékejte 30 vteřin ze všech stran, aby zhnědly. Přidejte omáčku a nechte pobublávat 2–3 minuty, dokud se v ní ryba neobalí. Podávejte s rýží a podušenou zeleninou, posypanou sezamovými semínky.
Vyzkoušejte i další recepty na přípravu lososa