Najděte si recept
Na co máte chuť?

Losos v teriyaki omáčce
Superrychlý recept, který si prostě nemůžete nezamilovat. Kdo má rád trochu exotičtější kuchyni, jistě ho zařadí mezi své favority.
do 30 minut
4 porce
Článek
30 super nových receptů z čerstvého lososa
Losos je u nás nejoblíbenější ryba, dávno překonal tradičního kapra nebo pstruha. A není se čemu divit – příprava je rychlá, jednoduchá a maso lososa skýtá mnoho možností,...
Suroviny (4 porce)
- světle hnědý cukr 4 lžíce
- čerstvý zázvor 4 cm
- červená chilli paprička 1 ks
- Sójová omáčka 4 lžíce
- nastrouhaná kůra a šťáva z 1 limety
- rostlinný olej 2 lžičky
- Losos 4 filety
Při podávání:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Cukr dejte do malého kastrůlku. Přidejte 6 lžic horké vody. Ohřejte a když se cukr rozpustí, přidejte zázvor a chilli. Přiveďte do varu a asi po 5 minutách, až bude mít směs konzistenci sirupu, sundejte z ohně a přidejte sójovou omáčku a citronovou kůru a šťávu.
- Rozehřejte olej ve woku nebo nepřilnavé pánvi. Přidejte lososové kostky kůží dolů a opékejte 30 vteřin ze všech stran, aby zhnědly. Přidejte omáčku a nechte pobublávat 2–3 minuty, dokud se v ní ryba neobalí. Podávejte s rýží a podušenou zeleninou, posypanou sezamovými semínky.
Losos v teriyaki omáčce, foto: Profimedia.cz