Suroviny
- celé kuře 1 ks
- česnek 2 stroužky
- červená paprika 3 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- pepř 1 špetka
- kurkuma 1 lžička
- cibule 1 ks
- sterilovaná kukuřice 1 hrst
- rajský protlak 2 lžíce
- smetana (nebo sojová smetana) 150 ml
- pohanková krupice 2 lžíce
Postup přípravy
- Kuře si rozporcujte na stehna, prsa bez kosti a skelet. Skelet dejte s trochou zeleniny vařit na vývar.
- Vytvořte si marinádu. Do mističky dejte olivový olej, trochu česneku, sůl, kurkumu smíchejte a potřete kousky kuřete, podlijte a dejte péct na 180 stupňů asi na 50 minut nebo dokud není kuře pěkně propečené.
- Jakmile se dovaří vývar, pusťte se do omáčky.
- Nadrobno nakrájenou cibulku chvíli opečte na dvou lžících olivového oleje, přidejte papriky. Opečte jen krátce a zalijte kuřecím vývarem, přidejte špetku soli, rajčatový protlak a nechte asi 15 minut vařit, aby se chutě propojily.
- Vyndejte kuře a dejte ho buď celé do omáčky, já ho většinou rozeberu na kousky. Ať už kvůli dětem, nebo protože mě nebaví v omáčce lovit kosti. Nalijte do omáčky i šťávu od kuřete.
- Po 15 minutách přidejte smetanu a kukuřici a po pěti minutách pohankovou krupici, která omáčku zahustí, nechte ještě chvíli vařit. Můžete dochutit ještě solí, pepřem a česnekem.
- Ideální příloha je rýže. Zdobit můžete petrželkou a chilli papričkou.