Suroviny
- vepřová krkovice 4 plátky
- sůl
- pepř
- rajčatový protlak 2 lžíce
- kečup (např. Spak Gourmet; ostrost dle preferencí) 4 lžíce
- česnek 8 stroužků
- cibule 2 ks
- černé pivo 250 ml
Postup přípravy:
- Maso opepřete a dejte do pekáčku. Cibuli nakrájejte na kolečka a stroužky česneku na plátky. Vše nasypte na maso.
- Do misky nalijte pivo, přidejte protlak, kečup a směs dobře promíchejte a osolte. Nalijte ji na maso a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut.
- Podávejte s chlebem nebo přílohou podle chuti.
SNADNÉ TIPY:
- Rovnoměrné propečení masa si zajistíte tím, že maso před úpravou necháte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 30 minut.
- Maso osolte až těsně předtím, než ho vložíte do trouby. Pokud byste ho osolili dříve, maso pustí šťávu a bude suché.
- Na marinádu použijte černé pivo s nasládlou chutí. Lépe zvýrazní chuť masa.
- Vynikající přílohu představuje grilovaná zelenina. Doporučujeme grilované cukety, červenou cibuli a kukuřici. Odlehčí pokrm a vyváží sladkost krkovice.

Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem šťavnatá klasika všech milovníků masa Zdroj: se souhlasem Spak

Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem šťavnatá klasika všech milovníků masa Zdroj: se souhlasem Spak
Kdo má rád krkovici, měl by zbystřit! Máme pro vás skvělý tip na videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Pečená krkovice na medu a hořčici
Nebo mrkněte na další vepřové pochoutky: