redakce Prima FRESH

Krkovice v marinádě s kečupem a černým pivem – šťavnatá klasika všech milovníků masa

Moje hodnocení
3x

Šťavnaté vepřové maso bývá sázkou na jistotu v nejedné domácnosti. Dlouhé pečení krkovice z ní vypeče tuk, čímž maso získá výraznou chuť, a marináda ho zase zjemní. Použijte tentokrát kombinaci kvalitního kečupu a černého piva. Ta spojí sladkokyselost rajčat s karamelovými tóny piva!

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Maso opepřete a dejte do pekáčku. Cibuli nakrájejte na kolečka a stroužky česneku na plátky. Vše nasypte na maso.
  2. Do misky nalijte pivo, přidejte protlak, kečup a směs dobře promíchejte a osolte. Nalijte ji na maso a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut.
  3. Podávejte s chlebem nebo přílohou podle chuti.

SNADNÉ TIPY:

  • Rovnoměrné propečení masa si zajistíte tím, že maso před úpravou necháte odpočívat při pokojové teplotě alespoň 30 minut.
  • Maso osolte až těsně předtím, než ho vložíte do trouby. Pokud byste ho osolili dříve, maso pustí šťávu a bude suché.
  • Na marinádu použijte černé pivo s nasládlou chutí. Lépe zvýrazní chuť masa.
  • Vynikající přílohu představuje grilovaná zelenina. Doporučujeme grilované cukety, červenou cibuli a kukuřici. Odlehčí pokrm a vyváží sladkost krkovice.

Kdo má rád krkovici, měl by zbystřit! Máme pro vás skvělý tip na videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Pečená krkovice na medu a hořčici

Nebo mrkněte na další vepřové pochoutky:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty