Suroviny
Postup přípravy
Česnek prolisujte a zpěňte ho na másle. Zaprašte moukou a umíchejte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem a smetanou a povařte asi 15 minut. Žemli nebo chleba nakrájejte a opečte na sádle nebo na oleji do křupava. Polévku dochuťte solí nebo majoránkou. Podávejte s kostičkami opečeného pečiva. Teplota: 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 30 minut Čas vaření: 20 minut
Recipe category: polévka/ vaření/ restování
postup:
postup:
Česnek prolisujte a zpěňte ho na másle. Zaprašte moukou a umíchejte světlou jíšku. Zalijte ji vývarem a smetanou a povařte asi 15 minut. Žemli nebo chleba nakrájejte a opečte na sádle nebo na oleji do křupava. Polévku dochuťte solí nebo majoránkou. Podávejte s kostičkami opečeného pečiva.
Krémová česnečka s opékaným chlebemDalší krémová polévka v podobě česnečky všechny okouzlila
Krémová česnečka s opékaným chlebem
Další krémová polévka v podobě česnečky všechny okouzlila
Ingredience:
- 3 lžíce másla,
- 3 lžíce hladké mouky,
- 8 – 10 stroužků česneku
- 250 ml smetany na vaření,
- 750 ml vývaru z kostky masoxu,
- 1 lžíce majoránky nebo petrželky,
- sůl,
- 2 – 3 žemle nebo chleba (nejlépe ze včerejšího dne)
olej nebo sádlo na osmažení