Postup přípravy
Kachnu osolíme, nakmínujeme, vycpeme pomerančem, jablkem, cibulí a pečeme asi tři hodiny, během pečení pravidelně odebíráme tuk
Na chlupaté knedlíky nastrouháme najemno brambory, přidáme špetku kmínu, soli, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme vejce a mouku
Vytvarujeme malé kuličky (velikost necelé lžíce), které v osolené vodě vaříme 8–9 minut, dokud nevyplavou
Rohlíky na karlovarské knedlíky nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme žloutek rozmixovaný ve smetaně, petržel, ušleháme sníh z bílků, který vmícháme
Do mokré čisté utěrky nebo potravinové fólie vytvarujeme dva Karlíky a dáme vařit na 25 minut do vroucí osolené vody
Zelí dáme vařit, osolíme, přidáme kmín a vaříme asi 15 minut
Pak na pánvi osmahneme slaninu, cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a přidáme k zelíčku
Pokud je zelí příliš kyselé, vmícháme lžíci cukru
Záleží na naší chuti a kyselosti zelí