návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kapří řízky naložené ve sladkokyselém nálevu

Kapří řízky naložené ve sladkokyselém nálevu
Autor: iStock Kapří řízky naložené ve sladkokyselém nálevu
Smažený kapr v trojobalu naložený celý do sladkokyselého láku může sice působit trochu bizarně, ale je to lahůdka. Zvlášť, když se rybích řízků celá rodina už přejedla a vám pořád zbývá tolik porcí…
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Pokud se s tímto receptem na pečenáče setkáváte poprvé, můžete na něj chvíli zírat s otevřenou pusou. Ano nešálí vás sluch ani zrak, skutečně je kapr obalený, osmažený a opravdu pluje v nálevu jako okurčička. Když vám ale zbude po štědrovečerní večeři dost porcí na ještě jedny Vánoce, je to velmi šikovný způsob, jak smaženého kapra uložit, zpracovat, ozvláštnit a především – zcela zbavit kostí! Ty se totiž po pár dnech v láku zcela rozpustí!

Potřebujete:

Kapří řízky naložené ve sladkokyselém nálevu  Foto:

• 750 ml vody

• 250 ml octa

• kuličky černého pepře

• kuličky nového koření

• 3 ks bobkového listu

• cukr dle chuti

• lžičku hořčičného semínka

• 3 hřebíčky

• sůl dle chuti

• 1 velkou petržel

• 2 mrkve

• 1 velkou cibuli

• dozlatova opečené kapří řízky

1) Nejprve potřebujete dozlatova osmažené kapří řízky. Předpokládejme, že je máte od sváteční večeře.

2) Připravte si nálev, podobně jako na okurky. Svařte vodu s veškerým kořením, cukrem, octem a solí. Sůl, cukr a ocet přidávejte podle svých chuťových preferencí, někdo má rád nálev sladší, někdo více kyselý. Diabetici mohou použít i sladidlo.

3) Po chvíli vaření vypněte plamen a nechte nálev vychladnout.

4) Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na plátky.

5) Do velké zavařovací sklenice prokládejte smažené kapří řízky s krájenou cibulí, mrkví a kořenovou petrželí. Zeleninkou nešetřete!

6) Vše pěkně srovnané a napěchované zalijte vychladlým nálevem tak, aby byly potopeny i vrchní porce.

7) Sklenici umístěte do chladu a nechte rozležet alespoň 10 dnů!

8) Podávejte zastudena s čerstvým pečivem.

Autor: Kamila Ulčová, foto: iStock a zachranjidlo.cz

Související témata: kapr , škola vaření , vánoční recepty , recepty z kapra , pečenáče , recept na pečenáče , nakládání do sklenice
Reklama