redakce Prima FRESH

Zelené mechové cupcakes

Moje hodnocení
15x

Velikonoční svátky klepou na dveře. Nechte se inspirovat hravým receptem na sladké pohoštění a připravte koledníkům stylovou výslužku v podobě svěžích mechových cupcakes. Uvidíte, že s nimi budete slavit velký úspěch, navíc třeba potěšíte i případné sváteční hosty.

1 porce
60 minut

Těsto

Krém

Postup přípravy

  1. Špenát spolu s citronovou šťávou a vodou rozmixujte najemno.
  2. Oddělte bílky od žloutků. Z bílků vyšlehejte pevný sníh.
  3. Máslo vyšlehejte s cukrem. Když je směs kompaktní, přidávejte po jednom žloutky a zašlehávejte.
  4. Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva.
  5. Vše (rozmixovaný špenát, bílkový sníh, máslo se žloutky a cukrem, mouku) opatrně promíchejte.
  6. Připravené těsto nalijte do papírových formiček na mufiny. Z těsta připravíte zhruba 24–32 kousků, podle toho jak velikou máte formu.
  7. Pečte v troubě vyhřáté na 160 °C, zhruba 30 minut. Jestli jsou upečené, zjistíte tak, že do některého z nich píchnete špejli. Když vyjde čistá nebo obalená drobečky, je hotovo.
  8. Všechny cupcakes nechejte vychladnout a poté zdobte krémem.
  9. Krém připravíte jednoduše vyšleháním mascarpone s cukrem. Není nutné příliš sladit. K mechovým korpusům se více hodí jemně sladký krém.
  10. Nakonec ozdobte každý cupcake kytičkou Haribo Flower Power a čerstvou jahodou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty