Postup přípravy
- slanina 1 kusy
Head
- zelí 200 g
Postup přípravy
- cukr 2 lžíce
Postup přípravy
Postup přípravy
- Zelí, polovinu najemno nakrájené cibule, a slaninu promíchejte asi s lžičkou kmínu, osolte, opepřete, přidejte trochu cukru. Přidejte asi dvě lžíce oleje a vše ještě jednou promíchejte. Kotlety prořízněte až ke kosti a do vzniklé kapsy vložte plátek slaniny a poté připravenou zelnou směs. Sešpendlete a zprudka opečte na sádle. Posypte trochou paprikou a dejte stranou.
- V pekáči na tuku opečte zbylou cibuli a až trochu zesklovatí, přidejte na plátky pokrájený česnek. Okořeňte kmínem, pepřem a špetkou papriky. Zalijte silným vývarem. Do takto připraveného cibulového základu vložte opečené kotlety (vše můžete také přemístit do pekáče) a zakryté pečte v troubě předehřáté na 160°C asi 30 minut. Pak odkryjte a při 90°C nechte ještě asi 20 minut dojít.
- Upečené maso vyjměte, vypečenou šťávu propasírujte.
- Podávejte s bramborovým knedlíkem posypané osmaženou cibulkou
Ladův kotlet