Suroviny
- vepřové maso 600 g
- houba starší 1 kus
- vejce 2 kus
- pepř 1 dávka
- šalvěj 8 kus
- cibule 1 kus
- česnek 2 kus
- rozmarýn 1 kus
- olivový olej 1 dávka
- kečup 1 dávka
Postup přípravy
- Předehřejeme troubu na 180 °C.
- Nakrájíme housku na kostičky a spolu s vejcem ji dáme do větší mísy. Přidáme mleté maso, cibuli, česnek a najemno nasekané bylinky. Osolíme, opepříme a vypracujeme hladkou masovou směs.
- Připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Z masa uděláme válec o průměru 10 cm a dáme ho na plech.
- Maso zakapeme olivovým olejem a pořádně potřeme kečupem.
- Sekanou vložíme do trouby a pečeme při 170 °C Celsia přibližně hodinu.
- Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme ideálně s domácími hranolky nebo vařenými brambory či s kaší.