Suroviny
- jablko 5 kusů
- listové těsto 1 kus
- hladká mouka 1 dávka
- cukr krystal 1 dávka
- vejce 1 kus
- strouhanka 1 dávka
- moučkový cukr 1 dávka
Postup přípravy
Jablka si oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle až k ohryzku, který vyhodíme
Rozválíme si lískové těsto, pokud chceme jen jeden závin, můžeme si koupit již rozválený polotovar na pečicím papíru
Plát těsta posypeme strouhankou, na ni stejnoměrně rozprostřeme jablka, která osladíme cukrem
Zavineme a potřeme rozšlehaným vajíčkem
Pečeme na pečicím papíru v troubě rozpálené na 200 stupňů, pak teplotu stáhneme a vyndáme, když je štrůdl krásně zlatý
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem