Najděte si recept
Na co máte chuť?

Houbový Stroganoff
Elegantní jídlo, prý vymyšlené pro ruského šlechtice Stroganova, kombinuje telecí maso se žampiony a zakysanou smetanou. Ale maso můžete úplně vynechat a jídlo bude – a to za čtvrt hodiny – stejně přímo královské!
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- rostlinný olej 1 lžíce
- Cibule 1 ks
- Česnek 4 stroužky
- Houby 500 g
- Vývar 50 ml
- Paprika 1 lžička
- Zakysaná smetana 3 lžíce
- petrželka 4 lžíce
- Sůl
- Pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a houby a za stálého promíchávání je 5 až 10 minut smažte. Podlijte vývarem, poprašte paprikou, solí a pepřem a ještě 5 minut poduste. Před podáváním vmíchejte smetanu, jen aby se prohřála.
- Jídlo podávejte posypané petrželkou, například s rýží.
Houbový Stroganoff, foto: David Turecký