Dezert:žloutkové věnečky
- směs na přípravu žloutkových věnečků None g
- vejce 3
Head
- vejce 4 kusy
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Dezert:Dort Malakov
postup:Máslo a cukr vymícháme do pěny a po jednom přidáme žloutky a každý vždy dobře rozmícháme. Do tuhého sněhu z bílků přidáme cukr a znovu šleháme. Do dortové formy poskládáme piškoty z jednoho balíčku a polijeme je rumem. Potřeme je marmeládou a polovičkou krému. Pak znovu naklademe piškoty a postup opakujeme, vršek dortu zakryjeme zbytkem krému. Povrch ozdobíme čerstvou šlehačkou a ovocem. Dáme dobře vychladit do ledničky.