Suroviny
Postup přípravy
1
Z listového těsta vyválíme dvě placky o stejné velikosti
Položíme je na vymazaný plech a vidličkou je po celé ploše propícháme, aby se nám neudělaly bubliny
Každou placku upečeme zvlášť v předem vyhřáté troubě
2
Na krém si svaříme mléko
Asi 220 ml mléka dáme do hrnečku, kde si rozpustíme pudinky, přidáme žloutky a cukr a pomalu vlijeme do vroucího mléka a mícháme do zhoustnutí
Pak necháme vychladnout a stále promícháváme, aby se neudělal škraloup
Po vychladnutí do pudinku vešleháme máslo a necháme mírně zatuhnout
Pak si vyšleháme šlehačku se ztužovačem
3
Upečené placky nakrájíme dle fantazie a ozdobíme krémem, potom šlehačkou a přiklopíme druhou plackou
Servírujeme na dezertní talířek, pocukrujeme moučkou, přidáme kopeček šlehačky a lístek máty
mleté maso, přidáme koření, necháme lehce zchladnout, přidáme vejce,strouhanku
Touto masovou směsí naplníme lodičky cuket, dáme zapéct, předdokončením je posypeme sýrem