Suroviny
- sušené datle (vypeckované) 410 g
- arašídy (nesolené) 3/4 hrnku
- kakao (holandské) 2 lžíce
- sůl 1/4 lžičky
- tmavá čokoláda (nastrouhaná) 20 g
Odkaz
Nejlepší cukroví
Hledáte inspiraci pro vánoční pečení? V tomto speciálu najdete spoustu receptů na výborné cukroví!
Postup přípravy
- Datle rozmixujte na lepivou tužší hmotu.
- Přidejte k ní arašídy, kakao a sůl a ještě několikrát krátkými pulzy promixujte, až se oříšky rozsekají.
- Vsypte čokoládu a robot hned vypněte. Hmotu rozestřete do čtvercové formy vyložené kuchyňskou folií. Zakryjte alobalem a nechte asi 2 hodiny vychladit. Poté krájejte na kostičky o rozměru asi 2x2 cm.