Dezert:žloutkové věnečky
- čokoláda 170 g
Dezert:čokoládový sen
- čokoláda 125 g
Head
- cukr 150 g
Dezert:čokoládový sen
- cukr 150 g
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Dezert:Čokoládový senpostup:1. Předehřejeme si troubu na 190°C. Čokoládu a máslo nakrájené na kousky vložíme do vodní lázně, necháme rozpustit a následně vychladit. Ušleháme cukr vejce a žloutky, až bude směs hustá a světlá. Potom k ní zašleháme rozpuštěnou čokoládu, přidáme mouku, dáme do formiček a pečeme cca 20 minut. Bábovičky vyběhnou, popraskají a na dotek budou pružné.
2. V době pečení si připravíme čokoládovou omáčku tak, že pomalu rozpustíme všechny ingredience a přivedeme je k varu. Mícháme, dokud nebude omáčka lesklá. Pokud omáčka zbude, můžete ji zamrazit a použít později.