Na zálivku
- citronová šťáva 1 dávka
- likér 1 dávka
- vanilka 1 dávka
Head
- máslo 150 g
- ořech 1 hrst
Postup přípravy
1
Žloutky vyšlehat s cukrem, až pěna zbělá
Směs pak mícháme ve vodní lázni, až se zahřeje
Potom postavíme na mísu se studenou vodou a šleháme, až zase zpění
Čokoládu rozpustíme s máslem, zchladlou vmícháme do žloutkové směsi
Potom ušleháme dotuha bílky se špetkou soli a pečlivě smícháme do směsi
Nesmí tam zůstat nerozmíchané bílky
Misku vysypeme mletými lískovými oříšky, vlijeme čokoládovou směs, zakryjeme folií a necháme v lednici ztuhnout do druhého dne
2
Na salát Macedonia oloupeme pomeranče, grapefruity, které zbavíme vnitřních hořkých bílých blan
Nakrájíme na kousky, stejně tak jako banány, jablka, ale můžeme přidat i meloun a jiné ovoce, které máme doma nebo je právě na trhu
3
Zálivku na salát připravíme z citrónové šťávy, tmavého třtinového cukru, pomerančového likéru a vanilky
Ovoce do toho rychle nasypeme, než jablka začnou hnědnout, přidáme nasekané vlašské ořechy a rozinky
Zamícháme a necháme trochu odležet, aby se různé chutě ovoce spojily se zálivkou