Nákup potravin během karantény: firmy, které nám s ním mohou pomoci

Ano, jistě znáte Košík, iTesco a podobné společnosti, které se na rozvoz potravin specializují už od začátku, ale v těchto náročných chvílích se k nim přidaly i další firmy. My jsme pro vás sepsali pár tipů, abyste příště věděli, na koho se obrátit.

Malý nákup od Liftago

Společnost Liftago přišla s novinkou, kterou zařadila do své aplikace. Jmenuje se Malý nákup. Postup je snadný: jakmile máte jejich aplikaci a vyplněný způsob platby kartou, můžete přejít k nákupu. Jako nástupní adresu zadejte místo, kde chcete nakoupit (např. nejbližší lékárna nebo obchod s potravinami). Jako výstupní adresu zvolte místo, kam chcete nákup přivézt. Pak klikněte na tlačítko Požadavek a vyberte Malý nákup. Jakmile si vyberete řidiče, spojí se s vámi, aby zjistil, co potřebujete nakoupit. A je to! Nakoupit si můžete základní potraviny, drogerii nebo léky, které jsou dostupné v běžných obchodech, a to do celkové částky 500 Kč.

Balíček potravin od Boltu

S trošičku jiným konceptem pomáhá aplikace Bolt. V ní si můžete nakoupit již nadefinovaný tzv. Balíček potravin, tedy balíček se základními balenými nebo konzervovanými potravinami jako je mléko, nějaké přílohy k jídlu (těstoviny, rýže nebo např. fazole), zeleninové konzervy, paštika nebo mouka, ale také něco sladkého na zub, džus a dvě nealko piva. Stačí, když v aplikaci zadáte do pole cílové adresy vaši adresu a balíček si navolíte. Jako místo vyzvednutí zadejte také vaši adresu tak, že obě adresy budou stejné. Řidič se s vámi spojí a domluvíte se na případných podrobnostech. Obsah balíčku je ale předem daný a nemůžete ho bohužel měnit. Cena se také pohybuje okolo 400 až 500 Kč.

Nový Suchý Rohlík

Klasický Rohlík je známý snad všem a aktuálně maká na plné obrátky. Zároveň na tuto náročnou situaci firma pružně zareagovala a "povolala do služby" mladší Rohlík, službu tzv. Suchý Rohlík. V čem se od toho běžného liší? Nenabízí čerstvé potraviny, ale ty základní, trvanlivé a nezbytné, které dokážou přivést ke dvěřím kdekoliv v ČR. Objednáte tu např. i věci pro zvířata nebo drogerii.

Fany a privátní rozvozy

Známý dodavatel potravin do gastro provozů se také rozhodl pomoci a nově od minulého týdne nabízí privátní rozvozy přímo domů. S Fany si můžete vybrat z širokého sortimentu, včetně čerstvého ovoce, zeleniny, pečiva, masa, nápojů i drogerie. To všechno za velkoobchodní ceny. Minimální hodnota nákupu musí být 1000 Kč, vždy s dopravou zdarma. Firma rozváží po Praze a blízkém okolí do 48 hodin od objednání.

Potraviny přes Alzu nebo Mall

K prodeji trvanlivých potravin přistoupily i e-shopy jako Mall nebo Alza, které je běžně nenabízejí. Seženete zde mouku, rýži, konzervy, zdravou výživu, ale i další.

Hotová jídla trochu jinak

Rozvoz potravin k dalšímu zpracování je důležitý, ale pokud chcete podpořit i oblíbené restaurace a další podniky, i pro vás máme tipy.

Nesnězeno

Aplikace Nesnězeno, která běžně sdružuje podniky a jejich jídlo za účelem, aby se neplýtvalo. Teď ale funguje zároveň jako objednávkový systém i bez slev. Díky tomu můžete pomoci svým oblíbencům a stále si pochutnat na skvělém jídle! Konkrétní nabídku najdete přímo v aplikaci a seznam zapojených podniků na mapě, jsou z celé republiky.

Rohlík Bistro

A na závěr jednu čerstvou novinku. Restauracím se rozhodl pomoci i Tomáš Čupr a založil Rohlík Bistro! O co jde? Tato služba vám nabídne čerstvé a zchlazené jídlo z nejvyhlášenějších restaurací přímo k vám domů. Díky šokovému zchlazení v tzv. shockeru bude chutnat stejně jako v restauraci až 3 dny od uvaření! Vybírat můžete z vyhlášených podniků, jako MANU PRAGA, Hliněná bašta, Chateau Havel, ale i Perfect Canteen, Pivo Karlín, Dva kohouti či Lokál Dlouhá. Postupně budou přibývat další a další.

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty