Nová místa k návštěvě: pivovar, kavárna a zase kavárna

Přemýšlíte, kam zajít na dobré pivo? Nebo vás spíš láká šálek kávy? Máme pro vás tipy na nová místa, která můžete navštívit třeba tento víkend! :)

Pivovar a výčep pod jednou střechou

Dva kohouti spojují dvě řemesla: pivovarnické a výčepní. V pivovaru v domě U Města Hamburku se v první půli dne vaří Místní ležák, od odpoledne pak berou za kohouty výčepní. Zakladateli pivovaru jsou sládek Adam Matuška a mistr výčepní z Lokálů Lukáš Svoboda, podporovaní lidmi z Ambiente.

Říká se, že sládek pivo vaří, výčepní ho dělá. Oba jsou v Karlíně pod jednou střechou, a pivu tak zaručují nejvyšší možnou kvalitu. Pivovar s výčepem nabízí místa k sezení i stání a venkovní zahrádku ve dvoře. Hosté si pro pivo chodí sami na výčep, objednat si mohou také malé jídlo a otevřeno je do pozdních nočních hodin. Nedílnou součástí atmosféry je hudba v podání různých DJs.

Typika

Kdo stojí za novou kavárnou Typika? Majitelé známé brněnské starší sestry Skøg! Ti chtějí prostřednictvím svého nováčka reflektovat pojetí výběrové kávy a jejího místa ve společnosti. Je to jejich manifest – designem, servisem i produktem. Jsou totiž přesvědčeni, že výběrová káva má své místo všude. Jak v centru města, tak v okrajových částech. Takže nesmí chybět ani v pražských Nuslích. Nabídnou vám ale nejen kávu, pochutnat si můžete na sklence kvalitního vína nebo zaskočit na víkendový brunch.

Komár kafe

S obdobným posláním byl v Brně, právě ve městě známého Skøgu, představen další kavárenský podnik. Jmenuje se Komár kafe a prezentuje se jako pohodový espresso bar s výběrovou kávou. Denně zde najdete čerstvé, na místě pečené dezerty, dále také snídaně, brunche a kvalitní vína. Tak vyzkoušejte!

PŘIPRAVILA TEREZA PÁNKOVÁ

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty