Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Kam za jídlem
Kam za jídlem

Hit týdne

Další hity

Kokosové kuličky Rafaelo

Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

HomeKitchen vám přinese na talíř kus domova

HomeKitchen Holešovice

HomeKitchen Holešovice Zdroj: archiv HomeKitchen

  • Zavřít
HomeKitchen Holešovice

HomeKitchen Holešovice Zdroj: archiv HomeKitchen

Říká se, že snídaně je základ dne. Snídaňová menu lákají, ale faktem zůstává, že snídat jsme zvyklí doma. Pro někoho je ranní hostina malým intimním rituálem. V županu, bačkorách, v pyžamu nebo v rouše Adamově. Vločky, müsli, rohlík, chléb nebo jogurt. A právě proto vznikl koncept HomeKitchen.

Seznam.cz banner

2x koncept domova

Když vejdete do této restaurace brzy ráno, potkáte lidi, co ve snídani doopravdy věří. Snídají o samotě, s partnerem, kamarádkou, nebo zde mají pracovní schůzku a potom rychle kvapí do práce. Je obecně známo, že u jídla se lidé lépe domluví, a začínat s dobrým obchodem už v brzkých ranních hodinách vám může den velmi zpříjemnit. Model HomeKitchen v Praze existuje rovnou na dvou místech. První restaurace byla otevřená v roce 2009, i když podle majitele Miroslava Strakoše byl v hlavě nápad už mnohem déle.

„Ze začátku jsem mě problém najít vhodné místo, a tak jsem se nakonec rozhodl pro malý prostor v Jungmannově ulici a řekl si, že bude jednodušší otevřít malou HomeKitchen, na které se ukáže, zda koncept může v Praze fungovat. To se stalo a po necelých pěti letech jsme otevřeli druhou, větší HomeKitchen v Holešovicích, která má i slunnou zahrádku.“

HomeKitchen Holešovice Foto: archiv HomeKitchen

3 smysly

1. Čich

Hned jak vstoupíte, srazíte se s první nástrahou, která lapí každého bez výjimky. A to i ty z nás, jež snídaní opovrhují nebo tuhle část denního stravování prostě ignorují. Vůně míchaných vajíček, cibulky, slaniny a pronikavé aroma čerstvě pražené kávy, skořice a pečiva. První signály, které k vám doručí informaci, že tady vám po ránu bude dobře.

HomeKitchen Holešovice Foto: archiv HomeKitchen

2. Zrak

Otevřená kuchyně hned po příchodu rozhodně upoutá váš první pohled. Srdce, duše a tělo celého podniku podtrhuje domáckou atmosféru. Přímo před vámi kuchaři smaží na pánvi vejce na desítky způsobů podle toho, jak je dělá vaše maminka nebo jak je máte rádi sami. Další možnou volbou, pokud jste si z jídelníčku nevybrali, je vlastní výběr ze samoobslužného stolu, kde najdete koláče, dortíky, ovocné saláty, cereálie, sladké i slané pečivo, různé marmelády a pomazánky. V HK prostě splní vše, co vám na očích uvidí.

„HomeKitchen je místo, kde by se měli cítit dobře hosté i personál. Proto bylo nutné odbourat "bariéry" klasického restauračního provozu. Restaurační část plynule přechází v kuchyni, bar a vy všude a všechno vidíte,“ dodává Miroslav Strakoš, který stojí za celým nápadem. Interiér působí velmi vzdušně a přátelsky. Dominantním materiálem je dřevo a v duchu přírody se nese i dekorace jako květináče s bylinkami a květinami. Strop je také otevřený a vy vidíte všechny trubky, větráky a kabely přesně tak jako kuchařské umění zdejších kuchařů u sporáku.

HomeKitchen Holešovice Foto: archiv HomeKitchen

3. Chuť

Nejtěžší moment samozřejmě přichází při objednávce. Pro někoho je možná předem dané, co si dá k snídani, ale po čichové a zrakové zkoušce jsem já sama mírně nerozhodná. Nakonec volím tradiční menu a la Amerika, fresh juice, espresso, míchaná vajíčka – s výměnou českého chleba s máslem za opečený toust. Podle správně udělaných vajíček lze odhadnout, zda si na snídaních v HomeKitchen opravdu zakládají. U mě prošli na výbornou. Může za to i kvalita surovin, kterou je podle slov majitele Miroslava stále těžší udržet.

„Spoustu dodavatelů často měníme. Je to jedna z nejtěžších provozních věcí. Závozy do HK jsou každodenní, zkusili jsme tak spoustu farmářů a dodavatelů.“

V restauraci HomeKitchen naleznete kromě pořádně nabité snídaně i polední menu, které se každý týden mění dle sezony a rozmarů kuchařů. Ze stálého lístku jsou vyhlášené především místní polévky, saláty, chuťovky a dezerty. Například rukolový salát s jahodami a mandlemi pro vás může být překvapením, ale jako lehký letní oběd plní roli dokonale. Zkuste tedy zaexperimentovat a dorazte na snídani, při které se budete cítit jako doma. Jen o trochu víc rozmazlovaní.

HomeKitchen Holešovice, Jankovcova 14a, Praha 7 – Holešovice, otevřeno po–pá: 7:30–22:00, so–ne: 8:00–22:00

HomeKitchen, Jungmannova 8, Praha 1 – Nové Město 110 00, otevřeno po–pá 7:30–21:00, so 8:00–15:00, www.homekitchen.cz

Autor: Michaela Králová

Sdílejte článek
Štítky vejce restaurace snídaně salát domov kuchař Holešovice Praha pečivo talíř

Návrhy pro vás

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně  Maso

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti Sladké

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky Nápoje

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí Maso

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society Sladké

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek


Přečtěte si také

Novinky
Vánoční tipy: adventní kalendáře s čajem, bylinkami, čokoládou i ovocnými kapsičkami

Vánoční tipy: adventní kalendáře s čajem, bylinkami, čokoládou i ovocnými kapsičkami

Prostřeno!
Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech. Úkolem je jídlo z horkovzdušné fritézy

Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech. Úkolem je jídlo z horkovzdušné fritézy

Maso
Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Prostřeno!
Prostřeno: Vafle s překvapením podle Ondry

Prostřeno: Vafle s překvapením podle Ondry

Prostřeno!
Prostřeno: Cibulové smaženky

Prostřeno: Cibulové smaženky

Prostřeno!
Prostřeno: Česnečka s chlebovými krutony

Prostřeno: Česnečka s chlebovými krutony

Prostřeno!
Prostřeno: Špenátové lasagne se speciálním bešamelem

Prostřeno: Špenátové lasagne se speciálním bešamelem

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Maso
Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Sladké
Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Karamelový dort se slaným popcornem – efektní spojení sladké a slané chuti

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society Sladké

Dýňový cheesecake s perníčkovým kořením podle Bread Society

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Maso
Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí Maso

Vepřové plíčky na smetaně – tradiční poklad staročeské kuchyně překvapí jemnou chutí

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem Maso

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Nápoje
Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Domácí perníčkový sirup – rozvoní kávu, čokoládu i čaj, skvělý je i na lívance nebo palačinky

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku Nápoje

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Předkrmy a chuťovky
Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Sladké
Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky Sladké

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Čekají lidovce radikální změny? Grolich přiznává, že přemýšlí o zvednutí hozené rukavice Bydlení v Česku na chvostu Evropy: Mladí nevěří ve vlastní domov, odkládají i založení rodiny Možná za sebou máme poslední léto v míru, varuje německý ministr. Moskva se bouří

prima-zeny

Marcell stále důvěřuje Mie. Věrní jsou po odchodu MJ zoufalí. Nevědí, kdo jsou zrádci Novopečený tatínek Ondřej Rychlý se učí uznávat chyby. Z natáčení ve vězení měl depresi Ondřej opustil Zrádce. Videomaker se obětoval za Aničku a dal jí kartu života

prima-zoom

Opravdu Lizzie Borden vraždila sekerou? Co se bude dít, když Velkou Británii zasáhne atomová bomba? Ve čtyřech ponorkách se otevřou tajné dopisy Nejstarší archiv na světě je ve Vatikánu. Jeho největší tajemství nesměl odhalit ani Dan Brown

prima-fresh

Vánoční tipy: adventní kalendáře s čajem, bylinkami, čokoládou i ovocnými kapsičkami Vepřová pečeně s dušenou červenou řepou a knedlíkem – klasika české kuchyně Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

prima-cool

Kdo zastavil Vetřelce 5? Chce se vrátit jako Edward do Stmívání? Robert Pattinson odpověděl připojený na detektor lži Největší film roku 2026: Nové fotky z Nolanovy Odyssey ukazují armádu i trójského koně

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Vánoce podle zvěrokruhu: Shodnete se doma na vánočních dekoracích? Vyrobte si adventní věnec včas. Advent letos začíná už 30. listopadu! Jak na rychlení hvězdníku, aby kvetl na Vánoce? Babičky mu říkaly amarylka

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.