Tipy na stylové vánoční dárky: balíčky plné dobrot, workshop nebo kuchařka

Nápady na dárky pod stromeček se hodí každý rok, obzvlášť pokud opravdu nevíte, co vybírat. Sepsali jsme pro vás pár dárků, které se nesou v duchu dobrého jídla – a to nejen pro lidi!

Vánoční zásoba štěstí od Ajaly

Dopřejte své rodině nebo přátelům kompletní zásobu plnou sladkého štěstí vyrobeného z kvalitních surovin. Královsky s ní pohostíte kohokoliv, potěšíte malé i velké a po ruce budete mít chutný dáreček, co zaručeně nezklame. S obstojnou zásobou čokolád se rázem každý promění v profesionálního degustátora nebo vykouzlí romantický večer s vínem a pravou čokoládou. A dobrá snídaně s horkým čokoládovým nápojem nepochybně prosluní i pochmurná rána. Zásoba štěstí od Ajaly jednoduše zahřeje na těle i na duši...

Potěšte své blízké vánočními dárkovými balíčky plnými delikates

Dárek v podobě gurmánského zážitku vždy potěší! Litovelská sýrárna Brazzale Moravia je proslulá svými poctivými sýry a mléčnými výrobky, jež se zpracovávají dle tradičních italských receptur. Jejich základem je kvalitní moravské mléko z ekoudržitelného řetězce. Široký sortiment produktů, které z něj vznikají, sýrárna dodává do vlastní sítě prodejen La Formaggeria Gran Moravia, kde je doplňuje nabídka různých italských specialit. Využijte jedinečné vánoční nabídky a pořiďte svým blízkým dokonalou kombinaci chutí v dárkové krabici!

Balíčky je zapotřebí objednat minimálně deset pracovních dní předem, poslední objednávky lze uskutečnit 13. prosince 2020, abyste měli jistotu, že pod stromečkem budou včas. Aby vydržely lahůdky až do Štědrého dne čerstvé, nezapomeňte je skladovat v chladu při teplotě 4–8 °C. Vybrat si můžete z nabídky již připravených balíčků, anebo si nechat namixovat produkty dle přání a chuťových pohárků obdarovaného...

Vouchery na kurzy vaření té nejlepší Asie od Štěpána Návrata a Sofie Smith

Znáte někoho, kdo miluje vaření? Učarovala někomu z rodiny asijská kuchyně a chce se v ní zdokonalovat? Řešení je snadné! Pod stromečkem může najít voucher na kurzy vaření od Štěpána Návrata a Sofie Smith z Café Buddha. Nabídka je opravdu široká – od indické kuchyně přes vietnamskou až po sushi.

Kuchařka s heslem Jak dobře vařit

Tato netradiční kuchařka Sůl, tuk, ocet, žár vydaná v angličtině prestižním nakladatelstvím Simon & Schuster zapůsobila jako hotové zjevení. Nejméně 20 významných deníků a časopisů včetně londýnských Times ji nominovalo na knihu roku, v žebříčku New York Times se umístila mezi bestsellery roku 2018 a získala cenu Jamese Bearda, udělovanou nejlepším kuchařským knihám. Záhy se také dočkala překladů do mnoha cizích jazyků.

Její autorka shrnula desetiletí své profesionální praxe do čtyř jednoduchých prvků, bez nichž se žádné jídlo neobejde. Sůl, která zvýrazňuje chuť, tuk, který je nositelem chuti a zároveň ovlivňuje konzistenci jídla, ocet a každá další kyselá přísada chuť vyrovnává, a pak nastupuje žár, tedy tepelné zpracování. V knize samozřejmě nechybí recepty, ale nejde zde jen o suchopárný výčet ingrediencí a popis přípravy – všechno je podáno vtipně a se švihem. Podobně originální a výstižné jsou i ilustrace a množství grafů, které napoví i začínajícím kuchařům a kuchařkám, jak, proč a kdy co uvařit a s čím jednotlivá jídla kombinovat. Ačkoliv je dost prostoru věnováno různým úpravám masa, na své si přijdou i vegetariáni. Na samý závěr jsou uvedena vzorová menu pro různé příležitosti.

Tip na závěr

Pro pejsky – krabička toho nejlepšího žrádla pro vašeho mazlíčka. Bibi Food je doslova fine dining psího žrádla. Výhodou je, že se může střídat s navyklou stravou, tedy může jít o nárazovou pochoutku, pravidelné zpříjemnění měsíčního menu nebo absolutní změnu ve stravování. Udělejte pod stromečkem radost i ostatním členům rodiny!

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty