Suroviny
- červená paprika 2 ks
- sterilovaná cizrna 2 plechovky
- tuňák v olivovém oleji 1 konzerva
- červená cibule 2 ks
- rukola 1 svazek
- sůl
- pepř
Zálivka
- olivový olej 3 lžíce
- med 3 lžíce
- citron 1 ks
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Papriky opečte na plameni sporáku ze všech stran dočerna. Vložte je do hrnce, přiklopte pokličkou a nechte pár minut zapařit. Poté černou slupku oloupejte, lusky zbavte semínek a dužinu nakrájejte na nudličky. Papriky můžete místo na sporáku také opéci v rozpálené troubě, asi 15 minut.
- Cizrnu nechte okapat a smíchejte ji s tuňákem, paprikou a cibulí nakrájenou na jemné plátky. Dochuťte solí, pepřem a vmíchejte rukolu.
- ZÁLIVKA: Do misky vlijte olej, přidejte med, citronovou šťávu, sůl, pepř a důkladně vše promíchejte. Zálivkou přelijte salát a podávejte.
- PRIMA TIP: Pokud si chcete vzít salát na piknik nebo do práce, zálivku nalijte do skleničky se šroubovacím uzávěrem. Do salátu ji vmíchejte až na místě. Salát bude méně zvadlý a mnohem lepší.