Suroviny
- přepuštěné máslo 1 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- mletý koriandr 1 lžička
- mletá skořice 1/2 lžičky
- zeleninový vývar 1 litr
- bulgur (syrový) 100 g
- krájená rajčata (konzervovaná ) 400 g
- feta 200 g
- bazalka (čerstvá) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Článek
22 výtečných receptů na oblíbenou rajčatovou polévku
Ještě stále na zahrádkách dozrávají voňavá rajčata, ale pozim přitom klepe na dveře... Tak co proměnit voňavá rajčata v hrnec hřejivé polévky? Rajčatová polévka je...
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejte přepuštěné máslo společně s olivovým olejem. Přidejte najemno nasekanou cibulku a restujte při středním plameni 6 minut.
- Přidejte utřený stroužek česneku, zamíchejte a přidejte koriandr se skořicí. Restujte další minutu, zalijte vývarem, přisypte bulgur a na kostky nakrájená rajčata.
- Vše přiveďte k varu a vařte 15 minut do úplného změknutí bulguru. Polévku pak dochuťte solí a pepřem a podávejte s nahrubo nastrouhanou fetou a lístky bazalky.