Suroviny
Postup přípravy
- V hrnci uvařte osolenou vodu. Do vroucí vody vsypte bulgur a vařte ho na středním stupni 15 až 16 minut doměkka.
- Mezitím nakrájejte papriku a okurku na malé kostičky. Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. Vše dejte do větší mísy.
- Uvařený bulgur sceďte přes jemné sítko. V sítku jej zchlaďte pod proudem studené vody a pak přidejte k zelenině.
- Do mísy s bulgurem a zeleninou rozdrobte feta sýr. Přidejte olivový olej, najemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, najemno nasekanou čerstvou mátu, sůl a pepř a vše promíchejte. Uložte alespoň na 15 minut do lednice a pak podávejte.
Vyzkoušejte také kuskus s pečeným masem a sušeným ovocem podle Karolíny Kamberské
Kompletní recept najdete ZDE