30 minut v kuchyni

Rychlá a zdravá večeře: Bulgurový salát se sýrem feta

Moje hodnocení
2x

Bulgur označuje nalámaná předvařená pšeničná zrnka, která ve vroucí vodě rychle změknou a promění se v přílohu nebo základ salátu. Pochází z Turecka a Arabského poloostrova, a tak si perfektně rozumí se středomořskou zeleninou, bylinkami a feta sýrem. Nechte salát alespoň 15 minut odležet, aby se jednotlivé suroviny prolnuly se zálivkou.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci uvařte osolenou vodu. Do vroucí vody vsypte bulgur a vařte ho na středním stupni 15 až 16 minut doměkka.
  2. Mezitím nakrájejte papriku a okurku na malé kostičky. Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. Vše dejte do větší mísy.
  3. Uvařený bulgur sceďte přes jemné sítko. V sítku jej zchlaďte pod proudem studené vody a pak přidejte k zelenině.
  4. Do mísy s bulgurem a zeleninou rozdrobte feta sýr. Přidejte olivový olej, najemno nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, najemno nasekanou čerstvou mátu, sůl a pepř a vše promíchejte. Uložte alespoň na 15 minut do lednice a pak podávejte.

Vyzkoušejte také kuskus s pečeným masem a sušeným ovocem podle Karolíny Kamberské

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

30 minut v kuchyni

Tým autorů 30 minut v kuchyni

Nejprve trio Jíme zdravě vyvrátilo zažitý stereotyp, že zdravé jídlo nemůže být chutné a teď boří další překážky domácího vaření, a sice že zabere spoustu času. První kuchařka ze stejnojmenného projektu 30 minut v kuchyni ukazuje, že na přípravu jídla vám stačí půlhodina a než se pokrm upeče, podusí či uvaří, můžete se věnovat čemukoliv jinému. Vybrat si můžete z 95 receptů v šesti kapitolách – Snídaně, Polévky, Hlavní jídla, Pohoštění, Pečení a Nápoje. Všechny spojuje jednoduchá příprava, dostupné a levné suroviny a skvělá, nekomplikovaná chuť. Ať s vařením začínáte, nebo hledáte obměnu svého repertoáru či tipy pro každodenní teplé večeře, v této srozumitelné knize najdete spoustu lahodné inspirace.

30minutvkuchyni.cz


Přečtěte si také

Recepty