Krusta
- kešu 1 hrnek
- vlašské ořechy 1 hrnek
- datle 1/2 hrnku
- voda 2 lžíce
Krém
- šlehačka (kokosová) 1/3 dávky (viz níže)
- sirup z agáve (tmavý) 3/4 hrnku
- kešu 1 hrnek
- mletá skořice 1 lžička
- borůvky 3/4 hrnku
- citronová šťáva 1 lžíce
- Kokosový olej 1/2 hrnku
- máslo (kakaové) 1/2 hrnku
Zdobení
- borůvky 1/4 hrnku
Kokosová šlehačka
- strouhaný kokos 1 hrnek
- voda 2 hrnky
Tradiční i neobvyklé... Vyzkoušejte nové recepty na cheesecake:
Článek
18 variací na téma cheesecake
Cheesecake v našich končinách zdomácněl a patří mezi nejoblíbenější dorty. Není divu, příprava je jednoduchá, recepty se dají obměňovat podle sezony a pohrát se dá i s...
Postup přípravy
- Do robotu dejte ořechy a rozmixujte na mouku. Poté přidejte vypeckované datle a rozmixujte. Pokud není těsto lepivé, přidejte 2 lžíce vody. Správná výsledná konzistence se vám nesmí lepit na prsty, ale musí držet v jednom kuse a nedrolit se. To poznáte tak, že v robotu se z těsta vytvoří koule. Těsto natlačte do dortové formy vyložené fólií.
- Ze sušeného strouhaného kokosu a vody si připravte v mixéru šlehačku. Mixujte společně asi 60 až 90 vteřin, až vznikne krémovitá konzistence. Do dortu použijete zhruba třetinu šlehačky, zbytek vám vydrží v lednici 3 dny.
- Pokračujte přípravou krému v mixéru. Kokosovou šlehačku, agáve sirup a ořechy kešu rozmixujte na hladký krém bez hrudek. Poté přidejte ostatní ingredience kromě kakaového másla a kokosového oleje. Ty přidejte až v poslední fázi a pořádně promixujte do výsledného krému. Krém nalijte do formy a posypte čerstvými borůvkami.
- PRIMA TIP: Pokud skladujete kokosovou šlehačku v lednici, tak ji před použitím vždy promíchejte. Po čase se totiž oddělí tuk od vody a je třeba je znovu spojit.