Suroviny
- brambory 600 g
- červená řepa 150 g
- batáty 200 g
- celer 200 g
- uzená slanina 200 g
- smetana ke šlehání 150 ml
- hořčice 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- rozmarýn 1 snítka
Postup přípravy
- Brambory a všechnu istatní zeleninu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, nejlépe to jde na mandolíně. Takto připravené je naskládejte rovnoměrně do zapékací mísy.
- Smetanu prošlehejte s hořčicí, utřeným česnekem, solí a pepřem a zalijte jimi zeleninu. Navrch nasypte na kostičky nakrájenou slaninu a rozmarýn a zapékejte v troubě na 190 °C dozlatova po dobu 40 minut.
Vyzkoušejte také tradiční gratinované brambory se smetanou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE
Kaya a její inspirace
Autorka receptu Kaya sama sebe považuje za nadšence pro vše, co se točí kolem dobrého jídla. Vaří hodně a ráda – pro svého muže a dvě malé ratolesti, všechny své blízké a známé. Blog S vášní pro jídlo založila proto, aby se její vášeň dostala dál. Kaya používá parní troubu Whirlpool W11I OP1 4S2 H s extra velkým objemem 73 l, generátorem páry, s Wi-Fi a se senzorovou technologií 6. SMYSL pro ideální výsledek s nejnižší možnou spotřebou elektrické energie. Trouba má taképokročilou technologi SteamSense+ pro pečení s nízkou, střední nebo vysokou úrovní páry v kombinaci s horkým vzduchem o teplotě 140-220 °C.